Piata europeana de capital a fost propulsata astazi de semnalele conform carora Grecia va fi primi o noua runda de ajutor financiar in urmatoarea perioada. Jean-Claude Juncker, liderul grupului ministrilor de finante din cadrul zonei Euro, a declarat astazi ca autoritatile europene vor ajunge la un acord in aceasta privinta pana la finalul lunii iunie, el excluzand posibilitatea unei restructurari "totale" a datoriilor statul grec.

Wall Street Journal a raportat de asemenea ca Germania si-a putea inceta cererile de modificare a maturitatii obligatiunilor grecesti, pentru ca statul sa poata primi un nou ajutor financiar. Ca urmare a acestor declaratii, moneda Euro s-a intarit fata de dolarul american, cotatia EURUSD ajungand la maximul ultimelor trei saptamani, in preajma nivelul de 1,44.

Nokia a anuntat astazi ca si-a scazut estimarea de vanzari pentru urmatorul trimestru si ca nu va mai publica o estimare de profit anual, anuntand ca exista posibilitatea ca firma sa raporteze o pierdere anuala. Ca urmare a schimbarilor majore din piata telefoanelor, Nokia vinde in prezent telefoane mai ieftine decat principalii competitorii, avand marje de profit in scadere. Actiunile Nokia au scazut astazi cu circa 18%, pana la 4,75 EUR.