CEE Stock Exchange Group, grup ce controleaza bursele din Viena, Budapesta, Ljubljana si Praga, este interesat de achizitia altor burse din Europa Cetrala si de Est, a declarat Michael Buhl, directorul general al grupului, citat de pagina electronica a CNBC. Principalele tinte de achizitie sunt bursele din Bucuresti si Sofia, insa grupul este interesat si de alti operatori bursieri din Balcani si fosta Iugoslavie.

"Suntem in relatii bune cu Bursa din Bucuresti si purtam discutii informale din cand in cand", a mai spus Buhl, care a precizat ca in prezent nu exista discutii concrete cu operatorul pietei de capital, care este detinut de case de brokeraj si banci, care au o restrictie de 5% in ceea ce priveste drepturile de vot.

La Bursa din Sofia, guvernul inca detine 50% din actiunile operatorului pietei de capital, insa intentioneaza sa vanda aceasta participatie.

"Odata ce procedura este lansata, vom fi cu siguranta interesati. In general, suntem interesati de toate tarile din Europa Centrala si de Est", a mai spus Michael Buhl.

Directorul general al CEE Stock Exchange Group a aratat ca, inainte de criza, valoarea acestor burse era de 16 ori profitul inainte de deducerea dobanzilor si impozitelor (EBIT), insa acesta nu mai este realista. "Categoric, nu ne mai putem gandi la nivelul evaluarilor de dinainte de criza", a spus Michael Buhl, care a adaugat ca in prezent valoarea este de circa 8-10 ori EBIT.​