Indicii bursieri europeni au ajuns astazi la un nou minim al ultimelor trei luni, pe fondul crizei datorilor publice, criza ce a dus la noi proteste in Grecia. Primul ministru Papandreou s-a aratat dispus sa demisioneze pentru ca un guvern de coalitie sa poata pune in aplicare noile masuri de austeritate, menite sa ajute Grecia in a-si reduce deficitul bugetar si a putea primi ajutorul financiar acordat in prezent de ceilalti membrii ai zonei Euro.

Si oficialii FMI au declarat astazi ca sprijina in continuare Grecia, institutia fiind pregatita sa finanteze statul grec daca masurile de austeritate sunt puse in practica. Actiunile din sectorul financiar au cele mai afectate de criza datoriilor publice.

Actiunile Societe Generale au scazut astazi cu 1,65%, iar actiunile Dexia, companie bancara cunoscuta pentru finantarea statelor europene, au pierdut 2,8% din valoare, ajungand la cel mai mica nivel din ultimii doi ani. Oficialii Bancii Centrale Europene au declarat ieri ca trecerea de la criza Greciei la o criza in sectorul bancar european este in prezent cel mai mare pericol la adresa stabilitatii sistemului financiar european.