Dolarul s-a intarit fata de yenul japonez si moneda unica europeana, bursele din Asia au scazut pentru prima data in ultimele trei zile, in timp ce petrolul si metale pretioase s-au ieftinit, dupa ce Federal Reserve a revizuit in scadere cresterea economica din SUA si nu a anuntat viitoare masuri de stimulare a economiei.

Dolarul a urcat cu 0,3 la suta la 80,56 yeni si s-au adunat 0,4 la suta la 1,4304 dolari. Indicele MSCI Asia Pacific a pierdut 0,9 la suta, cea mai mare scadere intr-o saptamana, scrie Bloomberg. Obligatiunile japoneze au crescut. Pretul petrolului a scazut cu 1,2 la suta in New York, zincul si plumbul s-au ieftinit cu peste 1,5 la suta.

Fed a reiterat miercuri angajamentul de a mentine ratele dobanzilor aproape de zero si a anuntat ca va continua sa achitioneze obligatiuni de stat in valoare de 600 de miliarde de dolari cum fusese programat pentru aceasta luna.

Totusi, presedintele Ben Bernanke a spus ca economia progreseaza "mai incet" decat se preconizase.

Liderii europeni vor organiza un summit de doua zile la Bruxelles, incepand de joi, 23 iunie, pentru a discuta despre finantarea Greciei.