Indicii bursieri europeni au crescut astazi, cu o zi inainte ca parlamentul grec sa voteze asupra planului de austeritate intocmit de guvernul Papandreou. Votul este crucial pentru ca Grecia sa obtina finantare externa, iar liderii europeni au dorit sa semnaleze acest fapt.

Juergen Stark, membru in consiliul Bancii Centrale Europene, a declarat astazi ca, in cazul unui vot negativ, nu se asteapta ca Grecia sa mai primeasca finantare comunitatii internationale dupa luna iulie.

CEO-ul HSBC, Stuart Gulliver, a confirmat faptul ca mai multe banci importante la nivel global au purtat discutii cu Institutul International de Finante, iar un acord al tuturor celor ce vor continua finantarea Greciei pare ca va fi anuntat in urmatoarele doua saptamani. In SUA, pretul mediu al locuintelor a scazut in luna aprilie cu 4% fata de aceeasi perioada a anului anterior, confirmand ca piata imobiliara reprezinta o piedica in calea revenirii economice.

Tot astazi au fost publicate datele privind increderea consumatorilor, aceasta ajungand in iulie la cel mai scazut nivel al ultimelor sapte luni.