Preturile la petrol pe piata din Asia au evoluat fara o directie clara joi dupa cresterea brusca din ziua precedenta adoptarii de catre Parlamentul elen a unui plan de austeritate, au declarat analistii din piata pentru AFP.

In dimineata zilei de tranzactionare, un baril de titei "light" cu livrare in luna august a castigat 15 centi urcand la 94,92 dolari. In schimb, un baril de titei Brent din Marea Nordului pentru livrare in august a scazut cu 32 centi la 112,08 dolari.

Cu o zi inainte, preturile petrolului au crescut pe piata din New York, ca urmare a progreselor inregistarte in Grecia si a optimismului ca Parlamentul elen va adopta planul de austeritate crucial pentru salvarea tarii de la faliment, precum si de o scadere a stocurilor brute in Statele Unite ale Americii.

La New York (Nymex), un baril de titei "light" cu ivrare in luna august a incheiat la 94,77 dolari, in crestere cu 1,88 dolari, comparativ cu ziua precedenta.

La Londra, Intercontinental Exchange, pretul unui baril de titei Brent din Marea Nordului a crescut mai puternic castigand 3,62 dolari si incheind sedinta la 112,40 dolari.