Potrivit cifrelor finale, indicele Dow Jones a revenit pe crestere cu 60.93 puncte urcand la 11,444.61 puncte, in timp ce Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a scazut cu 23.98 de puncte la 2,532.41 puncte.

S&P 500 a cedat 0,06% (sau 0.69 puncte) incheind sedinta la 1199.39 de puncte.

Schimbarile de pe piata au fost consistente: Dow Jones a recuperat intr-o ora aproximativ 2%, inainte de a ramane in teritoriu pozitiv (0,54%) pe o perioada de final de sesiune marcata de acalmie.

"Piata incearca sa stabileasca o baza de plecare", a declarat Peter Cardillo de la Rockwell Global Capital pentru AFP. Volumele de tranzactionare au fost foarte reduse intr-o piata marcata de nervozitate si care a experimentat cu o zi inainte cea mai mare cadere din februarie 2009.

Cifrele privind ocuparea fortei de munca au aratat ceva mai bine decat se astepta si au oferit un inceput pentru deschiderea pietei. Piata muncii din Statele Unite a creat in luna iulie 117.000 locuri de munca, a anuntat vineri Departamentul Muncii, aceasta cifra fiind peste estimarile analistilor de 85.000 locuri de munca, potrivit Reuters. In acelasi timp, rata somajului s-a redus de la 9,2% in luna anterioara, la 9,1%.

Bursele europene au inchis in scadere

Cele mai multe burse europene au inchis in scadere, dar au recuperat o parte din pierderile suferite debutul sedintei, investitorii fiind incurajati de publicarea unor date pozitive cu privire la piata muncii din Statele Unite. DAX Performance a scazut cu 2,71%, ESTX%) EUR P cu 1,54%, iar FTSE 100 cu 2,71%

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inregistrat pierderi importante in ultima sedinta de tranzactionare a saptamanii, valorile de inchidere fiind cu peste 4% mai mici decat cele din ziua anterioara.

Ziua de joi a fost marcata de scaderi puternice pe bursele din europa (indicele vedeta Dax al bursei din Frankfurt a terminat in scadere cu 3,40%) cat si pe cele din SUA (Dow Jones pierde 4,31%), Japonia (-3,6%) sau Brazilia (5,72%) fapt ce-i face pe analistii economici sa se intrebe daca nu este vorba doar de inceputul unei noi crize economice majore.