Bursele asiatice au inregistrat pierderi importante in sedinta de tranzactionare de luni, in pofida anuntului liderilor G7, care s-au angajat sa intreprinda actiuni coordonate pentru a asigura lichiditate si pentru a sprijini functionarea pietei financiare, stabilitatea financiara si cresterea economica.

  • Bursa de la Tokyo a scazut cu 2,2%, dupa ce in deschidere cobora cu 1,40%
  • Bursa de Valori de la Hong Kong a pierdut 3,8%, dupa ce in deschidere afisase -2,57%
  • Indicele princiapl al bursei din Coreea de Sud a inchis cu o pierdere de 3,8%, dupa ce pe parcursul sedintei a inregistrat si scaderi de aproape 7%

Preturile petrolului au scazut drastic luni dimineata in comertul electronic din Asia, ca urmare a scaderii ratingului datoriei SUA de catre S&P's, au declarat analistii.

In dimineata zilei de tranzactionare, un baril de pretrol "light sweet crude" pentru livrare septembrie a pierdut 2,48 dolari, ajungand in final la 84.40 dolari. Pretul titeiului Brent din Marea Nordului a scazut cu 2.48 de dolari, pana la 106.89 dolari.

Vineri, pietele bursiere au incheiat in scadere drastica, pe fondul preocuparii pentru datoriile unor tari europene si de starea de sanatate a economiei globale in general, dupa decizia de luni a agentiei de rating Standard & Poor (S & P) de a retrage Statelor Unite ale Americii prestigiosul rating "AAA", pentru prima data in istorie.