Pietele bursiere asiatice inregistreaza cresteri miercuri, incurajate de revenirea bursei de pe Wall Street a doua zi dupa comentariile Fed, dar investitorii se intreaba cat va dura aceasta revenire in contextul temerilor cu privire la cresterea economica globala.

Pietele importante din Asia au deschis miercuri pe verde si si-au pastrat aceasta tendinta toata dimineata, dupa dezastrul din ultimele doua zile.

La Tokyo, indicele Nikkei 225 a trecut pragul de 9.000 de puncte si era in urcare cu 1,15% la jumatatea sedintei de tranzactionare.

Bursa din Seul a urcat cu 4,22% in deschidere (dupa ce marti pierduse aproape 10%). La Hong Kong si Shanghai castigul a fost de 3,79%, respectiv 1,28%, scrie AFP.

Bursa din Sydney singura din regiunea Asia-Pacific care a crescut marti (1,2% la inchidere), a urcat cu 2,68% la jumatatea zilei de miercuri.

Aceasta recuperare a pietelor asiatice se face in urma recuperarii spectaculoase a New York Stock Exchange marti seara, dupa mai multe sesiuni de pierderi grele. A fost cea mai buna zi pe bursa americana din ultimii aproape doi ani.

Indicele Dow Jones a castigat aproape 4%, stimulat de anuntul Bancii centrale americane de a mentine rata dobanzii cheie la 0% pentru inca doi ani.