New York Stock Exchange a inchis in scadere, miercuri, pentru a treia oara in ultimele cinci sesiuni, pe fondul temerilor prabusirii sectorului bancar si scaderii ratingului Frantei: Dow Jones a pierdut 4.62 %, iar Nasdaq 4,09%, relateaza AFP.

Indicele Dow Jones Industrial Average a scazut cu 4,62% sau 519.83 puncte, pana la 10,719.94 puncte, iar Nasdaq a pierdut 4,09% sau 101.47 puncte, ajungand in final la 2,381.05 puncte. Indicele Standard & Poor 500 a scazut cu 4,42% sau 51.77 puncte, ajunngand la 1,120.76 de puncte.

Bursa de pe Wall Street a fost miercuri intr-o sesiune extrem de volatila. Acesta este cel mai puternic declin din ultimele cinci sesiuni.

"Entuziasmul s-a sfarsit," au declarat analistii de la Charles Schwab, care sustin ca optimismul investitorilor a fost temperat de temerile privind agravarea situatiei economiei americane si problemelor legate de datoriile din zona euro.

Scaderea puternica vine si pe fondul incertitudinilor din partea sectorului bancar si a rezultatelor inregistrate pe pietele europene, afectate de zvonurile scaderii ratingului Frantei, desi ministerul francez al Finantelor a negat "formal" miercuri aceste speculatii. Intre timp, agentia de rating franco-americana, Fitch, a confirmat calificativul AAA, cu perspectiva stabila pentru Franta, relateaza AFP.

"Este foarte ingrijorator faptul ca nervozitatea de pe piete este inca in crestere", a declarat Gregori Volokhine de la Meeschaert Capital Markets.

Randamentul Trezorerieipe 10 ania scazut la2.137%, fata de2.182%marti,iar cel pe 30 de ani, la3.538%,fata de3.573%.

Fed a anuntat ca va mentine rata dobanzii-cheie aproape de zero, cel putin pana la mijlocul anului 2013 si are in vedere un impuls suplimentar pentru a ajuta economia. Fed justifica acest pentru anunt prin cresterile "in mod semnificativ mai lente" decat s-a preconizat, astfel ca riscurile "sunt in crestere".

New York Stock Exchange crescuse semnificativ marti, dupa pierderile grele din ziua precedenta, in urma anuntului Fed: Dow Jones a castigat 3,89% iar Nasdaq 5,27%.