New York Stock Exchange a inchis in usoara scadere sedinta de marti, dupa trei sesiuni de crestere, investitorii fiind concentrati pe situatia din Europa si noile propuneri fiscale anuntate dupa intalnirea dintre Sarkozy si Merkel, sentimentul general fiind unul mai degraba de dezamagire: Dow Jones a pierdut 0.67 %, iar Nasdaq 1,24%.

Dow Jones Industrial Average a pierdut 76.97 de puncte coborand la 11,405.93 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, scade cu 31.75 puncte la 2,523.45 puncte. Si S & P 500 a pierdut cu 0,97% (11.73 puncte) incheind la 1192.76 de puncte.

"Suntem intr-o dinamica in care pietele au tendinta de a reactiona exagerat la stiri negative si nu reactioneaza la fel de mult la stirile pozitive", a declarat analistul Clement Decombe de la Meeschaert Capital Markets pentru AFP.

Franta si Germania vor propune partenerilor europeni crearea "unui veritabil guvern al zonei euro", a anuntat marti presedintele francez Nicolas Sarkozy, la finalul intalnirii avute la la Palatul Elysee cu cancelarul german Angela Merkel, transmite AFP.

Cei doi lideri europeni au propus ca acest nou guvern economic sa fie condus, pentru un mandat de doi ani si jumatate, de actualul presedinte al Uniunii Europene, Herman Van Rompuy. Aceasta propunere va fi facuta printr-o scrisoare ce urmeaza sa fie trimisa lui Van Rompuy miercuri dimineata, a precizat Sarkozy.