Bursele europene au incheiat tranzactiile de vineri in scadere, dupa o revenire usoara determinata de fluctuatiile de pe Wall Street, trasa in jos de temerile legate de perspectivele economiei mondiale si ale sectorului financiar, relateaza AFP.

Bursa din Paris a pierdut 1,92%, dupa ce declinul a atins in timpul sedintei 4%. Actiunile BNP Paribas au scazut cu 4,27%, iar Societe Generale cu 3,38%.

La Frankfurt, bursa a coborat cu 2,19%, la Londra cu 1,01% , la Madrid cu 2,11% si cu 2,46% la Milano, continuand pierderile semnificative de joi.

La Londra, titlurile Lloyds Banking Group au scazut cu 4,78%, RBS cu 5,38% si Barclays cu 2,27%.

Bursa elvetiana a scazut cu 1,97%.

Si bursa din New York a deschis pe rosu sedinta de tranzactionare de vineri, continuand trendul din ziua precedenta, pe fondul persistentei temerilor legate de cresterea economica a Statelor Unite.

Joi, analistii Morgan Stanley si-au redus estimarile cu privire la cresterea economica mondiala pentru acest an si pentru 2011, aratand in acelasi timp ca SUA si zona euro sunt "periculos de aproape de recesiune". Totodata, JP Morgan a redus vineri estimarile cu privire la cresterea economica a Statelor Unite, avertizand ca riscurile de reintrare in recesiune sunt "in mod clar ridicate".