New York Stock Exchange a incheiat in scadere saptamana bursiera, dupa o sedinta ezitanta, dominata de temerile legate de reculul economiei si de riscul unei noi recesiuni, adaugand astfel la pierderile grele suferite in ziua precedenta: Dow Jones a pierdut 1,57%, iar Nasdaq 1,62% .

Dow Jones Industrial Average a pierdut 172.93 puncte si a coborat la 10,817.65 puncte, cel mai mic nivel din 10 august, iar Nasdaq a scazut cu 38.59 puncte la 2,341.84 puncte. Acesta este cel mai scazut nivel de inchidere al indicelui dominat de actiunile pe tehnologie din ultimul an.

Si Indicele S & P 500 a scazut cu 1,50% (17.12 puncte) incheind sedinta la 1123.53 de puncte.

"Frica ramane", a declarat Peter Cardillo de Rockwell Globale Capital pentru AFP. "Vineri, in absenta unor indicatori economici, operatorii au continuat sa vanda.", a adaugat acesta.

Cu toate acestea, piata a inceput sedinta cu o revenire, sustinuta de valorile mobiliare. Volatilitatea pietei a ramas insa ridicata, iar temerile legate de economie, exacerbate de criza financiara din zona euro si de preocuparile crescande pentru o revenire la recesiune a Statele Unite, nu au putut fi stopate in randul investitorilor.