Preturile petrolului au evoluat mixt luni dimineata pe bursele electronice din Asia, in urma intrarii rebelilor in Tripoli, in timp ce soarta liderului acestei tari producatoare de petrol pare nesigura.

In primele tranzactii ale zilei, un baril de petrol "light sweet crude" cu livrare in luna septembrie castigat 82 de centi la 83,08 dolari. Titeiul Brent cu livrare in octombrie a pierdut 1,59 dolari pana la 107,03 dolari.

Rebelii libieni au intrat in Tripoli duminica si au ajuns azi noapte in centrul capitalei, unde au avut loc lupte grele. Dupa mai mult de sase luni de lupte, NATO, a estimat duminica faptul ca sfarsitul regimului colonelului Muammar Gaddafi este aproape.

"Regimul Gaddafi se prabuseste in mod clar", a spus secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, in noaptea de duminica spre luni.

In pofida succesului rebelilor, purtatorul de cuvant al regimului, Ibrahim Moussa, a declarat la o conferinta de presa ca "regimul este inca puternic si ca mii de soldati si de voluntari sunt gata de lupta".