Actiunile Apple au scazut joi in deschiderea sedintei de tranzactionare la Bursa din New York, investitorii intrebandu-se care va fi viitorul companiei dupa demisia legendarului sau sef, potrivit AFP.

Dupa primele tranzactii ale zilei, titlurile Apple pierdeau 2,04%, ajungand la 368,44 dolari.

Bursa de pe Wall Street a deschis pe plus joi, pe fondul avansului sectorului financiar, dupa interventia miliardarului Warren Buffett pentru a sustine Bank of America. Indicele Dow Jones castiga 0,40% in deschiderea sedintei, iar Nasdaq se aprecia cu 0,18%.

Compania Apple a anuntat miercuri demisia lui Steve Jobs din functia de director executiv, fara a da mai multe detalii. Apple a informat ca demisia lui Steve jobs are efect imediat si ca acesta va fi inlocuit de Tim Cook, care ocupa functia de director operational al companiei.

Intr-o scrisoare trimisa conducerii si "comunitatii" Apple, Jobs a transmis ca doreste sa ramana presedinte al consiliului de administratie.

Desi s-a aflat oficial in concediu medical inca din luna din ianuarie, Jobs a aparut in public pentru a anunta noi produse Apple. CEO-ul de 56 de ani a revenit pentru scurt timp in luna martie, pentru a dezvalui cea mai recenta versiune a iPad si mai tarziu pentru a participa la o cina gazduita de catre presedintele Barack Obama pentru liderii din IT, in Silicon Valley.