Preturile petrolului sunt in crestere marti dimineata, pe bursele din Asia, sustinute de optimismul reinnoita cu privire la starea economiei Statelor Unite, cel mai mare consumator mondial de petrol, relateaza AFP.

In primele tranzactii matinale, un baril de petrol "light sweet crude" pentru livrare in luna octombrie a crescut cu 22 de centi, pana la 87.49 dolari, iar un baril de titei Brent diin Marea Nordului pentru livrare octombrie a castigat 29 de centi, pana la 112.17 dolari.

"Cresterea are de a-face cu increderea si faptul ca oamenii cred ca SUA are capacitatea de a-si reveni", a declarat Jonathan Barratt, director al Commodity Brooking Servicein Sydney.

"Acesta este un raspuns venit in urma declaratiilor lui Bernanke, presedintele Fed, de saptamana trecuta. El crede ca exista suficiente dovezi care sugereaza cresterea economica si, prin urmare, pretul petrolului a crescut", a adaugat el.

Ben Bernanke, seful Federal Reserve, a declarat vineri ca Fed astepta o crestere economica slaba pe termen scurt si o revenire treptata a inflatiei la sub 2,0%.