Bursele din Asia au crescut miercuri pentru a cincea zi, pe fondul speculatiilor ca Federal Reserve ar putea anunta luna viitoare noi masuri pentru consolidarea economiei SUA.

Indicele MSCI Asia Pacific a castigat 0,6%.

Indicele Nikkei al bursei japoneze, cea mai importanta din regiune, a coborat 0,1%, osciland intre plus si minus de cel putin 10 ori in timpul sedintei de tranzactionare, dupa ce noi date au aratat ca productia industriala in Japonia a crescut in luna iulie, mai putin decat se estimase, scriu agentiile internationale de presa.

Indicele S&P/ASX 200 din Australia a urcat 0,1%, indicele bursei din Coreea de Sud, Kospi a castigat 1,4%, bursa din Hong Kong a urcat cu 0,4%, iar cea din China a pierdut 0,8%.

Oficialii Fed au discutat in aceasta luna despre o serie de instrumente, inclusivcumparareamai multor obligatiunide stat,fara a ajunge insala un acordasupra a ceea cear putea facein continuarepentru a revigora economia SUA. Ei vordezbateinca o data variantele pe care le au in septembrie, la o reuniune care a fost prelungita la doua zile, in loc de o singura zi cum fusese programat, scrie Bloomberg.