Vladimir Vava a fost numit in functia de director de operatiuni al Makro Spania, divizie a grupului Metro, potrivit publicatiei electonice Lainformacion.com. De-a lungul timpului, Vladimir Vava a ocupat diverse functii in cadrul grupului german Metro, printre care si pe cea de director de operatiuni Metro Romania.

Vladimir Vava a absolvit Universitatea Politehnica Timisoara, iar ulterior a absolvit un master in administrarea afacerilor. El isi incepe cariera in cadrul Metro Romania in 1999. Initial, Vava a ocupat functia de director de magazin si apoi pe cea de manager zonal, pentru ca in perioada 2003-2006 sa ocupe pozitia de director regional in cadrul Metro Cash & Carry Rusia.

La 1 ianuarie 2007, el devine directorul de operatiuni al companiei Metro Cash&Carry Romania si Moldova, pozitie ocupata pana in septembrie 2009. Ulterior a fost numit Head of Corporate House of Training la sediul Metro Cash & Carry International din Dusseldorf.

Divizia spaniola a grupului Metro opereaza 34 de magazine in 15 regiuni ale tarii, iar in 2010 a avut o cifra de afaceri de 1,31 miliarde de euro.