Vineri, 11 mai 2012, intre orele 10:00-14:00, la Universitatea "Politehnica" din Bucuresti (UPB) se desfasoara primul targ de Intreprinderi Simulate organizat in Romania. Targul de intreprinderi simulate este organizat sub egida proiectului POSDRU 90/2.1/S/58123 - "De la teorie la practica prin intreprinderea simulata", in cadrul Evenimentelor de networking.

Incepand cu ora 10:00, in cadrul deschiderii oficiale a targului, vor lua cuvantul:

- Domnul Mihnea Costoiu Rector al Universitatii "Politehnica" din Bucuresti

- Domnul Gigel Paraschiv, Prorector, Universitatea "Politehnica" din Bucuresti si in acelasi timp Coordonator Intreprinderi - Simulate, din partea partenerului UPB, in cadrul proiectului

-Domnul Florin Popa, Manager al proiectului "De la teorie la practica prin intreprinderea simulata"

Printre invitatii speciali ce vor lua parte la deschiderea oficiala a targului, mentionam:

- Doamna Claudia Popescu, Prorector, Universitatea "Politehnica" din Bucuresti

- Domnul Tudor Prisecaru Prorector, Universitatea "Politehnica" din Bucuresti

- Domnul Corneliu Burileanu, Vicepresedinte al Senatului Universitatii "Politehnica" din Bucuresti

- Domnul Nicolae Tapus, Vicepresedinte al Senatului Universitatii "Politehnica" din Bucuresti

- Domnul Anton Hadar, Vicepresedinte al Senatului Universitatii "Politehnica" din Bucuresti

In cadrul targului, vor avea standuri expozitionale si isi vor prezenta activitatea cele 16 intreprinderi simulate infiintate pana in prezent in cadrul proiectului. Cele 16 intreprinderi simulate au fost infiintate de catre 320 de studenti din cele 4 universitati partenere din cadrul proiectului, anume:

  • Universitatea "Politehnica" din Bucuresti
  • Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti
  • Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi
  • Universitatea "Valahia" din Targoviste

Pe langa prezentarea activitatii intreprinderii simulate, targul reprezinta, pentru acestea, o ocazie de a efectua tranzactii si de a interactiona concret.

Reamintim ca intreprinderea simulata (IS) este o metoda interactiva si inovatoare de invatare care se adreseaza studentilor aflati la inceput de cariera, in scopul dezvoltarii abilitatilor de munca si a spiritului antreprenorial ale studentilor. Metoda de invatare consta in infiintarea de intreprinderi simulate dupa modelul firmelor reale si simularea proceselor si activitatilor care au loc intr-o firma reala.

Concret, in primul an de proiect, cei 320 de studenti din cele 4 universitati partenere din cadrul proiectului au invatat despre antreprenoriat, au definit cadrul organizational al intreprinderii simulate din care fac parte, au dezvoltat planul de afaceri al intreprinderii simulate din care fac parte, au stabilit viziunea, misiunea si valorile potrivit carora functioneaza intreprinderile simulate din care fac parte, au efectuat tranzactii financiare, au negociat si incheiat contracte, inclusiv cu intreprinderi simulate din alte tari.

Va asteptam la Primul Targ de Intreprinderi Simulate din Romania! Veniti sa ii cunoasteti pe studenti, veniti sa vedeti concret ce au facut, ce au invatat si ce profit (!) au obtinut de pe urma participarii in intreprinderile simulate!

Echipa proiectului "De la teorie la practica prin intreprinderea simulata"

www.intreprinderesimulata.ro