Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Calificari si Asociatia „Institutul pentru Politici Sociale” organizeaza in perioada 25-28 iulie a.c. Programul de Formare profesionala in specializarea Evaluarea de competente, eveniment care va avea loc la Neptun, in cadrul complexului hotelier Doina.

Aceasta actiune se adreseaza exclusiv reprezentantilor desemnati in Grupul de Lucru IMI PQ Romania, in special expertilor in domeniul managementului calificarilor care activeaza in cadrul Autoritatilor Competente inscrise in Reteaua IMI PQ Net Romania.

Cursul Evaluarea de competente este autorizat ANC (CNFPA), iar participantii vor primi certificate recunoscute atat de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, cat si de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Initiativa organizarii acestei actiuni este in acord cu extinderea sistemului IMI planificata de Comisia Europeana pentru acest an (40 de noi calificari) si vine in intampinarea nevoilor de formare identificate in randul membrilor Grupului de Lucru IMI PQ Romania.

Programul de Formare Profesionala are in vedere asimilarea de catre participanti a unor competente specifice din domeniile:

  • Comunicare
  • Evaluarea compezentelor in centrele de evaluare
  • Planificarea si organizarea evaluarii
  • Elaborarea instrumentelor de evaluare
  • Verificarea interna si externa a proceselor de evaluare

In urma invitatiei lansate sunt asteptati sa participe la acest eveniment mai mult de 100 de membri ai Grupului de Lucru IMI PQ NET Romania, reprezentanti din partea a peste 60 de Autoritati Competente inscrise in Reteaua IMI PQ Net Romania.

Proiectul IMI PQ NET Romania sustine initiativa Comisiei Europene privind dezvoltarea Sistemului de informare a pietei interne (IMI), prin desfasurarea unor activitati de sprijin la nivel national adresate partenerilor sociali (agentii si organizatii guvernamentale, asociatii profesionale, organizatii ale societatii civile) si facilitarea unei comunicari eficiente cu organizatiile similare din Uniunea Europeana si Spatiul Economic European (SEE), prin intermediul platformei informatice IMI.

Reteaua IMI PQ NET Romania cuprinde toate institutiile, organizatiile si asociatiile profesionale din Romania care sunt abilitate prin lege sa reglementeze procesele de recunoastere a calificarilor profesionale, atat pentru profesiile reglementate, cat si pentru cele nereglementate inca, precum si autoritatile care elaboreaza standarde si metodologii pentru formarea, certificarea si validarea competentelor pentru aceste calificari.

Pentru detalii si informatii suplimentare:

Andrei Bogdan LINU

Manager proiect

tel.: 40726 384 621

e-mail: andrei.linu[at]medu.edu.ro

www.imipqnet.ro