Lansat in mai 2012 si derulat in parteneriat cu Academia de Studii Economice din Bucuresti si ASER (Asociatia Studentilor Economisti din Romania), programul Lider Ovidiu faciliteaza intalnirea, prin intermediul unei serii de conferinte, intre lideri de opinie din diverse domenii si viitorii tineri profesionisti dar si accesul la stagii de internship in mari compani.

Conferinta Lider Ovidiu -Dragos Stanca Razvan Capanescu Corina Vintan Ionela Nicolau & Marius TudosieiFoto: Community Links

Zeci de studenti economisti s-au intalnit joi, 21 martie 2013, cu ocazia conferintei „Lider Ovidiu”, pentru a-i asculta pe Dragos Stanca, Managing Partner Thinkdigital, Razvan Capanescu, Chief Creative Officer Publicis, Ionela Nicolau, Marketing Manager la Walmark, si Marius Tudosiei, Proprietar Bacania Veche.

Dragos Stanca, este antreprenor si specialist in comunicare. Lucreaza in media din 1996. Si-a inceput cariera in radio, continuand presa scrisa, televiziune si internet, pentru ca in 2012 sa devina partener al retelei internationale Thinkdigital - reprezentant in Romania si alte 5 tari din regiune al Facebook, Microsoft Advertising / Skype, Mediamind precum si al altor site-uri si produse web. Vorbind despre mentorat, Stanca le-a spus studentilor ca “voluntar sau nu, cu totii avem mentori sau macar modele”.

Razvan Capanescu si-a inceput cariera drept junior copywriter. Dupa experiente acumulate in mai multe agentii ajunge la Publicis. Noptile si weekend-urile petrecute la birou au avut efecte secundare, aducandu-i, pe langa o pereche mai mare de cearcane, o serie de premii si nominalizări la festivaluri precum: AdPrint, ADOR, AdSpot Award, Cresta, Epica, Effie, Eurobest, Golden Drum, Golden Hammer, London International Awards, New York Festivals, The Intercontinental Cup sau Cannes Lions. In interventia sa, Capanescu le-a spus studentilor ca „un mentor ajuta foarte mult in cristalizarea unui parcurs clar în carieră. Pentru ca reprezinta dovada vie a unui drum urmat cu succes si poate calauzi usor pe cineva aflat la inceput de drum. Dar pe de alta parte, eu cred in găsirea de drumuri noi... in descoperirea poate a unor practici si mai bune si a unor feluri noi de a accede”. ”De aceea, în opinia mea, un mentor poate ajuta foarte mult, poate fi într-adevăr inspirațional dar nu ar trebui să înlocuiască auto-determinarea în construirea unei cariere”, a mai adaugat Capanescu.

Ionela Nicolau, Marketing Manager la Walmark, absolventa a Facultatii de Stiinte Economice, cu o diploma de Master in Marketing acordata de catre University of Liverpool, activeaza in Marketing de peste 13 ani. Nicolau ese implicata in diverse proiecte europene, precum si in proiecte de consultanta in Romania (Senior Strategist pentru Grapefruit), aducându-si astfel contributia la castigarea unor premii de prestigiu international acordate pentru strategie, eficientă si design: Distinction Award at ReBrand 100 (USA 2010), Gold medal – Transform (London 2010) for strategy & design și Silver Pentaward – (2011). Referindu-se la importanta internshipului, Ionela Nicolau le-a spus studentilor ca „elevii sunt solicitati, incurajati si evaluati in functie de capacitatea lor de memorare si redare a noțiunilor invatate. Iar acest lucru se intampla inca din clasa I , nu doar in facultate. Astfel, se apeleaza strict la memoria de scurta durata a elevilor, care retin notiuni pana la depasirea perioadei de examen”. De aceea, absolvirea unei facultatii nu este suficienta in absenta experientei practice, a mai subliniat Nicolau.

Marius Tudosiei, Proprietar Bacania Veche, are experienta in biochimie, presa scrisa si in marketing. Marius a cochetat cu antreprenoriatul, cu doua proiecte diferite - agentie de publicitate specializata in comunicare si evenimente si o revistă de masini – dar pentru ca momentul ales nu coincidea cu gradul sau de maturitate, acestea nu au avut viata lunga. In urmă cu 3 ani a decis sa transforme pasiunea pentru gatit in business, devenind proprietar al Băcăniei Vechi. Marius este acum gata să deschida si cea de a doua pravalie. Intre timp si-a mai adaugat o bucatarie profesionala - adica un business de catering- si un cooking show la un post de televiziune, precum si o multime de alte evenimente si proiecte interesante.

Corina Vintan, presedinta si fondatoarea Asociatiei „Community Links” le-a marturisit studentilor ca acum, la doua serie de stagii de internship si dupa sase conferinte inspirationale, simte ca efortul sau si al asociatiei pe care o conduce este rasplatit. Lider Ovidiu, un program omagiu, derulat cu sprijinul mass mediei si al coporatiilor, urmeaza sa se extinda la nivel national, fiind vizate centrele universitare din Cluj, Iasi si Timisoara, a mai adaugat Vintan

“Lider Ovidiu”, proiect derulat de Asociatia “Community Links” in parteneriat cu Academia de Studii Economice din Bucuresti si Asociaţia Studentilor Economisti din România (ASER), a fost lansat in luna mai 2012 cu scopul de a le oferi tinerilor o sansa reala de a-si completa in mod practic studiile din facultate.

Pentru inscrieri la stagiile de internship care se vor derula in perioada 1 august – 1 octombrie 2013 precum si pentru a afla detalii despre programul “Lider Ovidiu”, studentii pot accesa pagina de web a Asociatiei Community Links, www.communitylinks.ro.

Citeste si: