“Din toate studiile pe care le-am facut noi dupa ce ne-am formulat acest concept a reiesit ca scoala, mediul academic, in zilele noastre, are aceasta nevoie. Relatia cu mediul de afaceri, cu piata muncii este extrem de slaba si nu lucreaza in interesul absolventului”, a declarat Corina Vintan,, presedinte si fondator al Asociatiei Community Links, initiatoarea programului de internship Lider Ovidiu.

Corina VintanFoto: Hotnews

Fragmente din inregistrarea video:

  • Programul Lider Ovidiu a aparut ca un semn de recunostinta pentru unul dintre mentorii mei, pentru Ovidiu, care mi-a insotit primii pasi in antreprenoriat.
  • Din toate studiile pe care le-am facut noi dupa ce ne-am formulat acest concept a reiesit ca scoala, mediul academic, in zilele noastre, are aceasta nevoie.
  • Relatia cu mediul de afaceri, cu piata muncii este extrem de slaba si nu lucreaza in interesul absolventului.
  • Ne-am propus sa facilitam dialogul intre tinerii absolventi si companiile care sunt in cautare de talente, competente si aptitudini.
  • Studentii din ASE se pot inscrie pe platforma online www.communitylinks.ro. Acolo isi depun CV-urile si interesele pentru un domeniu sau altul. In functie de optiunile lor, noi cautam companiile care sunt dispuse sa acorde aceste internship-uri si sa le faca cat mai fructuoase.
  • Noi propunem CV-urile angajatorilor, iar ei discern ce pare mai potrivit pentru internship-ul pe care il deschid. Procesul de selectie e coordonat de noi.
  • Nu ne dorim ca studentii nostri sa faca copii xerox si cafele, ci urmarim ca ei sa fie expusi la toate activitatile ce se deruleaza in cadrul respectivului department.
  • Cerem companiilor un program de lucru, un job description. Companiile ofera feedback studentilor, dar si studentii ofera feedback catre noi si catre companie.
  • In 10-15% din cazuri, studentii au avut oferta de munca pe locurile deschise initial pentru internship.
  • Sistemul romanesc de invatamant nu este pragmatic. Daca am avea niste indicatori de evaluare ai universitatilor sau ai profesorilor in functie de angajabilitatea studentilor, cred ca atunci am avea un semnal de alarma care ar schimba modul in care privim educatia.
  • Programul Lider Ovidiu are doua componente: una in care studentii merg in companii- internship-ul(…) si conferintele inspirationale unde aducem oameni cu reusite profesionale: CEO de companii, antreprenori, directori de departamente, care vin si le vorbesc studentilor nu doar despre performantele scolare, ci despre toate experientele care i-au facut sa devina niste oameni de succes in domeniile in care activeaza.
  • Suntem in discutii avansate cu Ministerul Educatiei pentru semnarea unui parteneriat si ii multumesc pe aceasta cale, pentru deschidere, domnului Ministru Remus Pricopie. Odata cu semnarea acestui parteneriat ne vom extinde si catre alte centre universitare din Bucuresti, dar si din tara.

Corina Vintan este unul dintre cei mai influenti specialisti in domeniul relatiilor publice si al comunicarii, ea conducand compania Links Associates, specializata in PR si Public Affairs. In perioada 2005 – 2007, Corina Vintan a fost purtator de cuvant in Ministerul Afacerilor Externe. Ea si-a inceput cariera in domeniul comunicarii la compania Saatchi & Saatchi, unde a condus, timp de sase ani, Departamentul de Relatii Publice.