Intalnire online webPR

VIDEO Corina Vintan: Suntem in discutii avansate cu Ministerul Educatiei pentru semnarea unui parteneriat. Odata cu semnarea acestui parteneriat ne vom extinde si catre alte centre universitare din Bucuresti, dar si din tara.

de     Smile Media
Miercuri, 15 mai 2013, 11:57 Economie | Cariere


Corina Vintan
Foto: Hotnews
“Din toate studiile pe care le-am facut noi dupa ce ne-am formulat acest concept a reiesit ca scoala, mediul academic, in zilele noastre, are aceasta nevoie. Relatia cu mediul de afaceri, cu piata muncii este extrem de slaba si nu lucreaza in interesul absolventului”, a declarat Corina Vintan,, presedinte si fondator al Asociatiei Community Links, initiatoarea programului de internship Lider Ovidiu.

Fragmente din inregistrarea video:
 • Programul Lider Ovidiu a aparut ca un semn de recunostinta pentru unul dintre mentorii mei, pentru Ovidiu, care mi-a insotit primii pasi in antreprenoriat.
 • Din toate studiile pe care le-am facut noi dupa ce ne-am formulat acest concept a reiesit ca scoala, mediul academic, in zilele noastre, are aceasta nevoie.
 • Relatia cu mediul de afaceri, cu piata muncii este extrem de slaba si nu lucreaza in interesul absolventului.
 • Ne-am propus sa facilitam dialogul intre tinerii absolventi si companiile care sunt in cautare de talente, competente si aptitudini.
 • Studentii din ASE se pot inscrie pe platforma online www.communitylinks.ro. Acolo isi depun CV-urile si interesele pentru un domeniu sau altul. In functie de optiunile lor, noi cautam companiile care sunt dispuse sa acorde aceste internship-uri si sa le faca cat mai fructuoase.
 • Noi propunem CV-urile angajatorilor, iar ei discern ce pare mai potrivit pentru internship-ul pe care il deschid. Procesul de selectie e coordonat de noi.
 • Nu ne dorim ca studentii nostri sa faca copii xerox si cafele, ci urmarim ca ei sa fie expusi la toate activitatile ce se deruleaza in cadrul respectivului department.
 • Cerem companiilor un program de lucru, un job description. Companiile ofera feedback studentilor, dar si studentii ofera feedback catre noi si catre companie.
 • In 10-15% din cazuri, studentii au avut oferta de munca pe locurile deschise initial pentru internship.
 • Sistemul romanesc de invatamant nu este pragmatic. Daca am avea niste indicatori de evaluare ai universitatilor sau ai profesorilor in functie de angajabilitatea studentilor, cred ca atunci am avea un semnal de alarma care ar schimba modul in care privim educatia.
 • Programul Lider Ovidiu are doua componente: una in care studentii merg in companii- internship-ul(…) si conferintele inspirationale unde aducem oameni cu reusite profesionale: CEO de companii, antreprenori, directori de departamente, care vin si le vorbesc studentilor nu doar despre performantele scolare, ci despre toate experientele care i-au facut sa devina niste oameni de succes in domeniile in care activeaza.
 • Suntem in discutii avansate cu Ministerul Educatiei pentru semnarea unui parteneriat si ii multumesc pe aceasta cale, pentru deschidere, domnului Ministru Remus Pricopie. Odata cu semnarea acestui parteneriat ne vom extinde si catre alte centre universitare din Bucuresti, dar si din tara.


Corina Vintan este unul dintre cei mai influenti specialisti in domeniul relatiilor publice si al comunicarii, ea conducand compania Links Associates, specializata in PR si Public Affairs. In perioada 2005 – 2007, Corina Vintan a fost purtator de cuvant in Ministerul Afacerilor Externe. Ea si-a inceput cariera in domeniul comunicarii la compania Saatchi & Saatchi, unde a condus, timp de sase ani, Departamentul de Relatii Publice.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3856 vizualizari

 • Internship! (Miercuri, 15 mai 2013, 12:22)

  Smile Media [hotnews.ro]

  Stiu ca ideea de internship in Romania este inca la inceput.

  Credeti ca statul roman ar trebui sa se implice mai mult in sprijinirea companiilor private, eventual sa ofere subventii, beneficii, scutiri de la plata unor impozite, firmelor care ofera programe de internship studentilor sau absolventilor?
  • r (Joi, 16 mai 2013, 11:54)

   Corina Vintan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Smile Media

   Da, statul roman trebuie sa se implice prin oferirea unor stimulente companiilor care ofera programe serioase de internship si orientare profesionala tinerilor. Aceste stimulente nu trebuie sa fie de ordin material, in opinia mea. Si companiile ar trebui sa-si dezvolte o cultura in acest sens. Ceea ce ne dorim noi sa fim prin acest program este o interfata pentru a stimula comunicarea dintre companii, Ministerul Educatiei si tinerii absolventi.
   In privinta stimulentelor financiare, statul roman ofera, prin lege, un stimulent de 300 Ron pentru fiecare ucenic angajat. Desi legea aceasta a fost simplificata in octombrie 2010, companiile nu au apelat niciodata la aceasta resursa.
 • internship (Miercuri, 15 mai 2013, 14:08)

  Norica Tinvan [anonim]

  Tara a paradoxurilor, in general, Romania ramane o tara in care coexista destul de bine doua personaje celebre, Dorel si Berila.

  Atitudinea fata de munca se configureaza haotic in functie de contexte mai mult sau mai putin fericite. Joburile care presupun munca grea sint mult prea prost platite prin comparatie cu cele din zona serviciilor, asta daca ne uitam la acelasi raport in tarile Europei occidentale.

  Simultana existenta a lumilor lui Dorel si Berila are de a face intai de toate cu contextul social dezlanat in care traim. E vorba de aspecte motivationale ,si nu ma refer numai la cuantumul salarial ci si la conditiile de lucru, posibilitatea de accede in ierarhie etc.
  In conditiile in care avem un stat nereformat pe verticala si o realitate a mediului privat, complet din alt film, putem asista la co-existenta celor doua lumi.

  Se vor inregistra schimbari in atitudinea fata de munca a romanilor? O parte a modificarilor care se vad sunt date de aparitia firmelor straine si a culturii organizationale diferite pe care acestea au adus-o.

  Aici ajungem la internship si la intrebare.
  Cu ce poate ajuta un internship atunci cand somajul in randul tinerilor este undeva intre 30-50% din totalul somerilor?Cum poate ajuta internshipul ala intr-o tara ca a noastra unde statul nu creeaza locuri noi, ci reduce locurile de munca?
  • r (Joi, 16 mai 2013, 12:05)

   Corina Vintan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Norica Tinvan

   Internshipul pe care il ofera Lider Ovidiu este cea mai directa cale posibila de a ajunge in biroul unui CEO si a-ti "vinde" competentele. Ca student ai o mare problema cu accesul la persoana de decizie din cadrul unei companii in care-ti doresti sa ajungi. Noi am rezolvat aceasta problema intervenind in acest lant prin propunerea omului potrivit la locul potrivit. Tehnic vorbind, pe platforma noastra www.communitylinks.ro se inscriu studentii de la ASE, indiferent de nivelul de studii (licenta, master..etc) alegand din oferta expusa de catre companii (companiile propun un numar de stagii in departamente specifice) primele 3 optiuni, in ordinea interesului. Aplicatiile studentilor pleaca catre companiile vizate si acestea deruleaza procesul de selectie conform politicilor interne de recrutare. Iar procesul de invatare, pentru un student, incepe chiar de aici: de la aplicatie, proces de selectie...incadrare in echipa. Pe tot parcursul procesului de selectie dar si perioadei de internship, de 3 luni, echipa Community Links se afla in contact direct cu companiile partenere dar si cu studentii beneficiari ai programului.
 • Internship (Miercuri, 15 mai 2013, 15:14)

  Raluca Creanga [anonim]

  Ce aduce nou "Lider Ovidiu" fata de programele de internship existente? Ar fi interesant de aflat in conditiile in care studentii sunt asaltati cu diverse oferte de internship, unele pe termen scurt, altele materializate in colaborari de durata.
  • r (Joi, 16 mai 2013, 12:11)

   Corina Vintan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Raluca Creanga

   Lider Ovidiu nu este o practica obligatorie. Internshipul nu este practica, ci o experienta profesionala relevanta pentru inceputul de cariera aleasa de student, prin propria decizie. Studentul nu este platit, petrece 3 luni intense in compania vizata, are mentor, beneficiaza de suport din partea Community Links, este evaluat si ofera feedback la final de stagiu, dar mai ales nu este obligat sa faca un raport de cercetare (asa cum prevede curricula scolara pentru unele facultati). Pe parcursul acestor 3 luni studentul are ocazia sa se faca remarcat, sa decida daca acela este tipul de job pe care si-l doreste sau nu, dar mai ales sa intre intr-un network profesional care ii mareste sansele de angajare.
 • Cum sunt evaluati studentii la final de internship (Miercuri, 15 mai 2013, 16:08)

  Ioan [anonim]

  Din cate stiu, circula un mit prin targ care spune ca un intern nu este pus sa faca mare lucru .Contrar asteptarilor, acesta face cafeau si intampina musafirii. Cum sunt evaluati studentii la final de internship?
  • r (Joi, 16 mai 2013, 12:16)

   Corina Vintan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ioan

   Noi ne-am propus ca acest internship sa fie o experienta REALA. Daca esti intern pe o pozitie de marketing trebuie sa faci marketing si NU cafele. Lider Ovidiu coordoneaza aceasta relatie intre corporatie si intern astfel incat cafele si copiile xerox sa fie eliminate. Compania evalueaza studentii pe tot parcurusul stagiului de internship si ofera feedback direct studentului dar si Asociatiei Community Links. Acelasi tip de feedback noi il culegem si de la studentii participanti in program si il livram, sub forma unui raport, companiilor partenere. Aceste rezultate ne ajuta, pe toti participantii in program, sa putem gestiona mai bine situatiile particulare dar si sa imbunatatim programul in etapele urmatoare.
 • internship (Miercuri, 15 mai 2013, 16:13)

  Andreea [anonim]

  Care sunt rezultatele programului de internship Lider Ovidiu la un an de la lansarea sa?
  • r (Joi, 16 mai 2013, 12:18)

   Corina Vintan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andreea

   Pe platforma noastra www.communitylinks.ro sunt inregistrati peste 500 de studenti, 74 de studenti au beneficiat de stagii de internship in perioada 01 iulie-01 octombrie 2012, in mari companii din Romania, iar un procent de 10% dintre ei au fost angajati.
   Incercam sa gasim un echilibru intre numarul de aplicanti si numarul de companii implicate in program astfel incat un numar cat mai mare de studenti sa aiba sansa de a fi primiti intr-un internship in companii reprezentative pentru economia romaneasca.
 • de ce???!!!! (Miercuri, 15 mai 2013, 16:22)

  ANDRASESCU CRISTIAN [anonim]

  Programul Lider Ovidiu, atat de promovat in ultima vreme, oferea oportunitati studentilor de la ASE. Nu sunt student la Ase si ma simt marginalizat. Daca nu studiez acolo sansele mele de a ma implica in acest program sunt reduse? De ce parteneriat cu ASE pentru proiectul pilot Lider Ovidiu?
  • r (Joi, 16 mai 2013, 12:22)

   Corina Vintan [hotnews.ro] i-a raspuns lui ANDRASESCU CRISTIAN

   Urmatorul pas in dezvoltarea programului Lider Ovidiu il reprezinta extinderea si catre alte centre universitare. Aceasta inseamna ca lucram la incheierea de protocoale de colaborare si cu alte facultati dar si cu companii partenere din domenii economice specifice facultatilor respective. Tot acest proces necesita timp. Incercam sa corelam nevoile anumitor sectoare economice cu oferta educatationala. Pentru aceasta suntem in discutii cu Minsiterul Educatiei cu care vom incheia un acord cadru general. Dar te incurajam sa accesezi platforma noastra si sa ne scrii pentru a incerca sa gasim un internship care sa ti se potriveasca, chiar daca nu esti student la ASE.
 • care este profilul de student solicitat de catre c (Miercuri, 15 mai 2013, 16:58)

  care este profilul de student solicitat de catre c [anonim]

  Avand in vedere ca atitudinea „sunt bun la toate” o intalnim de nenumarate ori la tinerii din ziua de azi, as dori sa stiu care este profilul de student solicitat de catre companiile partenere?
  • r (Joi, 16 mai 2013, 12:24)

   Corina Vintan [hotnews.ro] i-a raspuns lui care este profilul de student solicitat de catre c

   Serios, implicat, curios, cu dorinta de afirmare. Companiile sunt constiente ca un student nu are competentele profesionale solicitate de departamentul in care isi desfasoara internshipul, DAR cauta potentialul acelui tanar.
 • Ce tari credeti ca ofera cele mai coerente program (Miercuri, 15 mai 2013, 17:00)

  Luiza [anonim]

  Pregatirea academica din Romania pune foarte mult accent pe partea teoretica, ceea ce determina pe multi studenti sa studieze la universitati din strainatate. Ce tari credeti ca ofera cele mai coerente programe educationale?
  • r (Joi, 16 mai 2013, 12:28)

   Corina Vintan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Luiza

   Din experienta impartasita de una dintre internele noastre care studiaza la Londra, stim ca in Marea Britanie legatura dintre facultate si mediul de afaceri este extrem de stransa, studentii - in cadrul seminariilor- lucreaza doar pe situatii concrete (companiile furnizeaza studiile de caz); companiile isi depun ofertele de internship pe un site care se numeste talent job, de unde studentii pot alege; companiile ofera pe tot parcursul anului internshipuri in diverse departamente iar facultatile sustin acest schimb. La seminarii profesorii au in permanenta guest speakers din lumea afacerilor , astfel incat seminarul se transforma intr-o experienta profesionala reala.
 • Cu autoritatile cum e? (Miercuri, 15 mai 2013, 17:07)

  MARIAN COSTACHE [anonim]

  Am inteles ca ideea de ’internship’ este folositoare si dumneavoastra o sprijiniti. Dar, nu poti face totul de unul singur. Acestea fiind zise, exista o deschidere din partea autoritatilor competente de a colabora cu asociatia pe care o conduceti?
  • r (Joi, 16 mai 2013, 12:33)

   Corina Vintan [hotnews.ro] i-a raspuns lui MARIAN COSTACHE

   Autoritatile ar trebui sa inteleaga ca noi suntem un facilitator si intr-un fel usuram munca facultatilor si a corporatiilor. Acum suntem in discutii cu Ministrul Educatiei, dl Remus Pricopie, care a fost foarte incantat de programul nostru si care a inteles ca munca asociatiei noastre nu are ca scop decat plus valoare data relatiei dintre angajatori si studenti.
 • Situatia economica (Miercuri, 15 mai 2013, 17:17)

  Ade [anonim]

  Situatia economica a multora dintre noi nu permite sa ne implicam intr-un stagiu de practica neplatit care nici nu garanteaza un loc de munca. Dumneavoastra v-ati inceput cariera cu un internship sau ati intrat direct in campul muncii?
  • r (Joi, 16 mai 2013, 12:35)

   Corina Vintan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ade

   Eu m-am angajat la 18 ani. Nu am avut un internship, desi mi-as fi dorit. Cu banii mi-am platit meditatii si am intrat la facultate. In anul 2 de facultate am fost angajata de o mare agentie de comunicare care mi-a schimbat complet traseul profesional. Am facut studii de specialitate in strainatate pentru a fi din ce in ce mai competitiva si am urmat toate oportunitatile pe care viata mi le-a deschis in mod natural.
 • Studenta in anul 2 (Miercuri, 15 mai 2013, 17:21)

  Doina [anonim]

  Desi sunt studenta in anul doi, nu m-am hotarat inca spre ce domeniu sa ma indrept, si atunci caut cat mai multa diversitate astfel incat sa edscopar ce imi place si la ce ma pricep cel mai bine. Internshipurile oferite acopera intreaga gama de programe educationale academice?
  • r (Joi, 16 mai 2013, 12:39)

   Corina Vintan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Doina

   Lider Ovidiu ofera in prezent internshipuri specifice invatamantului economic. Ne propunem ca in viitorul apropiat sa acoperim o gama cat mai larga. Nu stiu care este domeniul in care te pregatesti dar trebuie sa te asiguri ca ceea ce studiezi in prezent iti implineste aspiratiile profesionale pentru ca altfel iti pierzi vremea. Un internship iti poate oferi sansa sa identifici domeniul de activitate care ti se potriveste.
 • Ce cauta studentii? (Miercuri, 15 mai 2013, 19:18)

  Florina Alimanescu [anonim]

  Intalnesc zilnic studenti nehotarati si neorientati. Prea putini sunt cei care sunt indrumati de catre un specialist spre o cariera care li s-ar potrivi. Curiozitatea mea ar fi care sunt cele mai cautate domenii de activitate de catre student?
  • r (Joi, 16 mai 2013, 12:40)

   Corina Vintan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Florina Alimanescu

   Marketing, comunicare si finante sunt domeniile cele mai solicitate.
 • studii si performante scolare (Miercuri, 15 mai 2013, 22:07)

  claudiu [anonim]

  Va admir cariera si ma interesa pentru a va da exemplu fiicei mele, ce liceu/specializare ati absolvit, ce facultate/ce specializare si ce performante deosebite ati avut in anii scoala/facultate(olimpiade, pana la ce faza, clasament in promotie etc.) Va multumesc.
  • r (Joi, 16 mai 2013, 12:43)

   Corina Vintan [hotnews.ro] i-a raspuns lui claudiu

   Am absolvit un liceu de matematica-fizica, am intrat la facultate la Cibernetica-ASE, unde am urmat doar 3 ani, iar apoi m-am reorientat catre Finante pentru ca sa ajung sa fac performanta in comunicare.
   Nu am lucrat nici o zi in domeniul pentru care m-am pregatit academic dar am facut foarte multe specializari in domeniul in care profesez de peste 20 de ani. Am participat la olimpiade de limba romana si limba engleza si aceste experiente s-au dovedit foarte utile pentru cariera mea. Performanta academica nu garanteaza performanta profesionala, in opinia mea.
 • felicitari (Joi, 16 mai 2013, 7:55)

  Mihai Ionescu [anonim]

  Stimate domnule Claudiu,
  V-as spune chiar nene Iancule, daca nu v-ati fi semnat. Va multumesc, caci mi-ati inseninat dimineata. De mult timp nu am mai auzit o intrebare mai bine plasata in contextul societatii romanesti de astazi. Va multumesc sincer.
 • Start in campul muncii (Joi, 16 mai 2013, 8:13)

  Ion Marinescu [anonim]

  Daca ne gandim la situatia dramatica a liceenilor care abia mai trec examenul de Bacalaureat, ma intreb ce I-ar face pe tinerii din ziua de azi sa aplice pentru un internship? Le asigura acesta un start in campul muncii?
  • r (Joi, 16 mai 2013, 13:16)

   Corina Vintan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ion Marinescu

   Exista un job pentru fiecare tip de scolarizare. Cei ce nu trec bacalaureatul pot deveni mici antreprenori de succes sau foarte buni muncitori in domeniile in care dovedesc ca au aptitudini. Problema este ca cineva sa le acorde cineva o sansa. Societate pune o prea mare presiune pe tineri pentru ca toti sa aiba diplome universitare (bacalaureatul este componenta obligatorie). Societatea are nevoie si de meseriasi buni. Un start in camp in muncii nu-ti poate fi oferit decat de un agajator care iti da oportunitatea de a-ti demonstra aptitudinile.
 • Cat de interesate sunt companiile sa le ofere stud (Joi, 16 mai 2013, 8:13)

  Adi [anonim]

  Desi multi studenti sunt dornici sa aplice ceea ce invata in timpul facultatii si ar fi dispusi sa fara practica neplatita, cat de interesate sunt companiile sa le ofere studentilor stagii?
  • r (Joi, 16 mai 2013, 12:45)

   Corina Vintan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Adi

   Munca noastra este mai provocatoare in relatia cu companiile pe care incercam sa le convingem sa intre in proiect decat cu studentii care vor sa aplice pentru un stagiu de internship.

   Programul nostru isi propune si educarea companiilor in sensul participarii la un astfel de proiect pentru a ajunge la o situatie de win-win.
 • Loc de munca stabil (Joi, 16 mai 2013, 8:17)

  Mari [anonim]

  Multi privesc internshipurile ca pe o oportunitate de a-si gasi un loc stabil de munca. Functioneaza internshipul ca un instrument pentru recrutare, respectiv gasirea unui loc de munca?
  • r (Joi, 16 mai 2013, 12:47)

   Corina Vintan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mari

   Putem spune ca da. Din experienta noastra multe companii si-au gasit angajatul dorit, ajungand astfel la concluzia ca apelarea la un program de internship scuteste timp, resurse umane si bani.
 • STUDENTI (Joi, 16 mai 2013, 8:27)

  MARIN COSTACHE [anonim]

  Dupa atata promovare, mullti studenti si-ar pune speranta in proiectul Lider Ovidiu. Cati studenti (procent) dintre cei inscrisi in programul “Lider Ovidiu” au primit oferte de angajare la finalul stagiului?
  • r (Joi, 16 mai 2013, 12:49)

   Corina Vintan [hotnews.ro] i-a raspuns lui MARIN COSTACHE

   Noi nu ne-am propus angajarea studentilor, desi aceasta se intampla in mod natural la final de internship, ci educarea noii generatii de absolventi dar si a mediului de afaceri care trebuie sa devina responsabil de viitorul tinerilor absolventi. La incheierea programului pilot 10% dintre studenti au fost angajati.
 • Ce feedback aveti ? (Joi, 16 mai 2013, 8:34)

  Ioana Dobrin [anonim]

  Avand in vedere gradul de participare la acest proiect, semnalele sunt incurajatoare? Ce feed-back aveti din partea companiilor? Dar din partea studentilor?
  • r (Joi, 16 mai 2013, 13:18)

   Corina Vintan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ioana Dobrin

   Avem un feedback foarte bun si incercam sa tinem pasul cu solicitarile de internship venite din partea studentilor. In acelasi timp, companiile care s-au alaturat programului au ramas in program si unele dintre ele au marit numarul de stagii oferite.
 • legislatie internship (Joi, 16 mai 2013, 8:35)

  daniel [anonim]

  Tinand cont de faptul ca activati in zona de lobby, aveti pozitii de internship in cadrul agentiei? De asemenea, veti face lobby pentru elaborarea unei legislatii care sa reglementeze activitatea de internship? O ultima intrebare, cu ce este programul de internship propus de dvs. diferit de cele derulate in prezent de alte companii/institutii?

  Va multumesc!
  • r (Joi, 16 mai 2013, 12:50)

   Corina Vintan [hotnews.ro] i-a raspuns lui daniel

   Avem deja, in agentia pe care o conduc, un intern si suntem deschisi in continuare sa cunoastem tineri care vor sa se formeze in acest domeniu. Suntem in legatura cu Ministerul Educatiei pentru imbunatatirea cadrului de reglementare a expunerii tinerilor la piata muncii.
 • Forta de munca de calitate??? (Joi, 16 mai 2013, 8:41)

  Macoviciuc [anonim]

  Din ce in ce mai multe personae se plang de modul in care sunt tratati cand merg intr-o instituie de stat sau de ce nu, privata. Lipsa de professionalism isi spune cuvantul cand vine vorba de a gasi oameni bine pregatiti care sa faca fata anumitor standarde. Cat de pregatita este foarta de munca in Romania si cat de greu este pentru o companie sa gaseasca forta de munca de calitate?
  • r (Joi, 16 mai 2013, 12:52)

   Corina Vintan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Macoviciuc

   Acest program asta isi propune, ca tinerii care sunt la inceput de cariera sa mearga in companii cu standarde profesionale de etica si morala de cel mai inalt nivel, astfel incat primul lor contact cu piata muncii sa fie definitoriu pentru viitor.
 • Cum functioneaza relatia mentor –student? (Joi, 16 mai 2013, 8:52)

  Simona [anonim]

  Fiind profesor, am putut observa entuziasmul studentului inainte de a incepe un internship, in principal pentru ca se asteapta sa invete lucruri practice de la o persoana cu o vasta experienta in domeniu. Cum functioneaza relatia mentor –student?
  • r (Joi, 16 mai 2013, 12:54)

   Corina Vintan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Simona

   In viata avem nevoie de mentori tot timpul. Mentoratul profesional este doar un aspect al mentoratului. Programul nostru propune nu doar internshipuri si mentorat la locul de munca, ci si intalniri inspirationale cu oameni care "se povestesc" pe sine in fata tinerilor. Acesta este motivul pentru care organizam conferintele Lider Ovidiu la care au acces toti tinerii, indiferent de centrul universitar la care studiaza.
 • Care a fost mentorul dvs? (Joi, 16 mai 2013, 9:00)

  Miha [anonim]

  Judecand dupa performanta la care ati ajuns, m-as putea gandi ca la fiecare pas ati fost indrumata de cine trebuie si ca ati avut si un strop de noroc. Care a fost mentorul dvs. in studentie si cat de mult a contribuit la formarea dvs. profesionala?
  • r (Joi, 16 mai 2013, 12:57)

   Corina Vintan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Miha

   Am avut multi mentori. Pe unii i-am identificat eu iar pe altii i-am intalnit pentru ca m-au gasit ei pe mine. Primul meu mentor a fost profesorul meu de matematica din liceul dl. Gh. Sorta de la Liceul de Matematica Fizica din Onesti. Eu cred in mentorat pentru ca, de fapt, fiecare intalnire din viata noastra ne modeleaza intr-un fel atata vreme cat si noi avem deschiderea de a primi ce ni se ofera.
 • Cine este si unde poate fi gasit mentorul? (Joi, 16 mai 2013, 10:35)

  raluca oprea [anonim]

  Cred ca cel mai bun lucru pe care un student poate spera sa il obtina in urma unui astfel de program nu este neaprat gasirea unui job permanent, ci gasirea unui mentor. Eu as pune mai mult accent pe aceasta idee de mentorat.
  Dvs personal credeti ca aveti vocatie de mentor?
  • r (Joi, 16 mai 2013, 12:59)

   Corina Vintan [hotnews.ro] i-a raspuns lui raluca oprea

   Fiecare om are ceva de oferit. Daca intalnirea dintre invatator si invatacel la momentul oportun atunci unul dintre cei doi cu siguranta devine mentor in raport cu celalalt.
 • ce tot atata internship? (Joi, 16 mai 2013, 11:46)

  Ana Gavrila [anonim]

  Ce tot atata internship? In perioada asta de criza, cand toate companiile se chinuie sa supravietuiasca de pe o zi pe alta si reduc costurile cand sa mai ai timp si resurse si pentru interni. Pana la urma care e avantajul meu ca angajator daca iau un intern ?
  • r (Joi, 16 mai 2013, 13:03)

   Corina Vintan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ana Gavrila

   Acest lucru trebuie sa faca parta din cultura societatii romanesti, implicit a companiilor. Mentoratul nu ar trebui sa fie optional, este o datorie. Responsabilitatea viitorului tinerilor nostri cui revine?
 • In Romania, care este implicarea Universitatilor (Joi, 16 mai 2013, 11:49)

  Emilia [anonim]

  Din cate stiu, Universitatile din Marea Britanie ofera studentilor posibilitatea de a interactiona cu profesionisti din diverse domenii, in urma unor prezentari realizate de acestia in timpul seminarelor, facilitand relatia dintre student si un potential angajator. In Romania, care este implicarea Universitatilor din punt de vedere al networking-ului?
  • r (Joi, 16 mai 2013, 13:07)

   Corina Vintan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Emilia

   Din pacate relatia universitatilor cu companiile este una nelucrativa. Daca ar exista un indicator de performanta a universitatilor in ceea ce priveste angajabilitatea studentilor dupa terminarea facultatii, foarte multe universitatii ar fi repetente. Deocamdata asociatia noastra isi propune acest rol dar nu ar strica ca in organigrama universitatilor sa apara posturi de coordonatori de cariera, a caror misiune sa fie doar aceasta. In plus, observam ca foarte putine universitati romanesti apar intr-un clasament mondial al eficientei invatamantului, ceea ce se explica prin slabiciunile sistemului nostru de educatie.
 • Realitatea (Joi, 16 mai 2013, 12:31)

  Corporatistul [anonim]

  Am lucrat intr-o firma care oferea intershipuri. Din fericire n-am beneficiat de unul.
  Ce-am observat e ca studentii sint pusi la munca de jos, genul de munca pe care dupa ce o faci ramii la fel de invatat ca inainte. Sint absolut convins ca acei copii, intrebati "ce-ai invatat in acest intership?" n-ar putea da un raspuns coerent si credibil.
  Asa ca va intreb: lasind sloganurile si cliseele la o parte, sint oare aceste internshipuri alceva decit un proces de initiere in zombificarea care pentru multi continua pina in ziua pensionarii? Daca puteti, va rog sa raspundeti fara hand-waving.
  • r (Joi, 16 mai 2013, 13:11)

   Corina Vintan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Corporatistul

   Eu cred in omul potrivit la locul potrivit. Alienarea profesionala apare cand cauti un job si nu o cariera, adica atunci cand stai cu ochii pe ceas si astepti sa vina ora sa pleci acasa. Aceste internshipuri trebuie sa releve absolventului domeniul fata de care se simte atras pentru ca in acea profesie isi va petrece intreaga viata. Pentru unii aceasta cautare a jobului perfect dureaza prea mult insa aici avem de a face, de cele mai multe, cu asteptari nerealiste sau cu situatia in care el considera ca jobul trebuie sa-l modeleze si nu el sa modeleze jobul.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by