Incepand cu sfarsitul acestui an, absolventii de liceu din Romania vor putea aplica la orice forma de invatamant superior din Anglia gratuit. Peste 100 de Universitati si Scoli acreditate isi deschid portile, facilitand celor interesati admiterea urmand cativa pasi simpli.

Alexandra PaniciFoto: Hotnews

"Programul se adreseaza in principal tinerilor care au promovat examenul de bacalaureat, dar si celor din clasa a XI-a care isi manifesta interesul pentru un program de studiu in afara tarii. Formalitatile de aplicare sunt extrem de simple, iar conditiile de acceptabilitate sunt minime. Programul de studiu nu costa nimic, iar fiecare candidat beneficiaza de suportul USTRAVEL si al partenerilor din UK pe tot parcursul perioadei de inscriere si post-inscriere", ne-a declarat Alexandra Panici, director national de programe in cadrul US Travel.

Study in the UK a fost conceput ca un program de studiu de 2 ani de zile la Universitati si Scoli de prestigiu din UK. In functie de implicare si de rezultatele obtinute, studentii pot beneficia de internship-uri la companii importante sau de locuri de munca dupa absolvirea cursurilor.

Pentru acest program, inscrierile se fac primavara si vara.

Care sunt principalele atuuri ale programului:

1. Este gratuit - US Travel, cu ajutorul partenerilor din UK, mediaza obtinerea unui STUDENT LOAN (imprumut)care trebuie restituit doar in conditiile in care salariul pe 1 an de zile va depasi suma de 22 000 lire sterline; astfel daca castigi 21 000 nu restitui nimic, daca castigi 25 000 vei restitui 9%*3000 lire (25 000-22 000) pe an; rata pentru imprumut se scade automat din salariu fara nicio notificare sau informare din partea ta

2. Admiterea la facultate nu depinde de media de la bacalaureat

3. Iti faciliteaza accesul pe piata muncii din Anglia, putand chiar din timpul studiilor sa obtii un internship sau o propunere de colaborare la o companie

4. Forma studiilor este focusata pe aplicatii practice

5. Ai o mare varietate de domenii din care poti alege, peste 100 de Universitati si Scoli de renume

6. Beneficiezi de asistenta permanenta pe tot parcursul completarii dosarului de admitere

7. Ai parte de expunere la un sistem de invatamant competitiv, international si de perspectiva