Compania PROFILLER lanseaza miercuri, 3 iulie 2013, Platforma de Recrutare cu Testare, Evaluare si Matching Online -Profiller.net care ii reuneste pe angajatori, recrutori si candidati, cu scopul de a eficientiza procesul de recrutare, inovand prin introducerea testarilor de competente ca si instrument online la dispozitia clientilor sai.

Logo ProfillerFoto:

Profiller.net a fost conceput din necesitatea de a simplifica si procesul de recrutare si pe cel angajare de personal. Profiller.net se adreseaza atat candidatilor cat si recrutorilor sau companiilor care prefera sa angajeze direct. Fiecare recrutor/companie se confrunta cu o multitudine de obstacole, precum timpul necesar selectiei de candidati, calitatea listei scurte pentru interviu si costuri ridicate ocazionate de recrutare, etc, carora Profiller.net isi propune sa ofere o solutie eficienta si de calitate.

La randul lor, candidatii sunt deseori nemultumiti de selectia automata din prezent a job-urilor potrivite cu competentele si domeniul lor de activitate generate de filtrarile nebazate pe competente puse la dispozitie pe multe dintre platfomele existente, motiv pentru care deseori isi pierd increderea in solutiile existente. Practic nu au parte de o evaluare a competentelor ci doar de filtrari pe criterii mai putin relevante. In felul acesta candidatii vor avea parte si de un feed-back mai rapid din partea recrutorilor pe langa o evaluare obiectiva.

„Ca si fost recrutor in cadrul mai multor agentii, deseori m-am confruntat cu situatii in care la postarea unui anunt de recrutare pe site-urile de recrutare existente, am avut parte de mii de aplicanti nepotriviti din punctul de vedere al competentelor, cei mai multi neavand nimic in comun cu domeniul pentru care au aplicat. Din acest motiv, o foarte mare parte dintre resursele proiectului erau alocate pentru parcurgerea aplicatiilor si filtrarea candidatiilor iar in cadrul interviurilor fata in fata o mare parte din timp era dedicat testarilor specifice domeniului, alterand eficienta procesului de recrutare” ne-a marturisit domnul Aurel Turbatu, directorul general al PROFILLER.

Profiller.net propune pietei un proces de recrutare avansata prin testarea si evaluarea competentelor candidatilor in functie si de cunostintele tehnice, nivelul lor profesional si importanta acestora pentru angajator. Profiller.net urmareste sa aduca mai multa eficienta si coerenta in evaluarea candidatilor si sa reduca timpul de filtrare si selectie, identificand prin testare candidatii cei mai potriviti pentru fiecare pozitie in parte.

Recrutorii vor avea astfel ocazia sa isi construiasca in cadrul platformei propriile testari de competente pe care candidatii le vor sustine online, inainte de selectia pentru interviul fata in fata. In sprijinul acestora, Profiller.net pune la dispozitia recrutorilor un spectru larg de intrebari ce pot fi incluse gratuit de acestia in proiectele de recrutare derulate prin intermediul platformei. In felul acesta recrutorii vor avea o imagine a candidatilor bazata si pe un scor obtinut de candidati dupa parcurgerea testarilor, nu doar de informatii primare.