Cea mai mare comunitate de start-up din lume își continuă trendul ascendent. Programul Corfo (Agenția de Dezvoltare Economică Chile) a deschis din nou o nouă sesiune de aplicare în perioada 2 septembrie 30 septembrie,pentru ca antreprenorii din întreaga lume să poată să se alăture celei mai mari revoluții reprezentată de Start –Up Chile.

fakepath\chile_logoFoto: Hotnews

Programul este gata pentru deschiderea celei de-a doisprăzecea sesiuni de aplicare care are loc între2septembrie și30septembrie. Start-Up Chile atrage în fiecare an antreprenori din toată lumea care își încep afacerea în Chile. Ei vor primi 20 de milioane de pesos (aproximativ 35.000 dolari americani) și o viză de lucru pentru un an pentru a ajunge în Chile și a beneficia de program. Ca o cerință minimă, antreprenorii trebuie să rămână în Chile timp de cel puțin 6 luni și să contribuie la răspândirea spiritului antreprenorial, participând la activități sociale și împărtășind experiențelor lor cu alți aplicanți.

Pentru a aplica, cei interesați trebuie să acceseze pagina www.startupchile.org/. Se aplicăși să urmeze instrucțiunile.Ei pot trimite, de asemenea, un e-mail lastgo@startupchile.orgpentru a obține mai multe informații despre procesul de aplicare.

În perioada septembrie, personalul Start-Up Chile precum și antreprenori beneficiari ai acestrui program, vor găzdui Meetups în Chile și în întreaga lume pentru a răspândi informația privind acest program și pentru a răspunde tuturor întrebărilor pe care aplicanții le-ar putea avea despre cum funcționează programul. Pentru a verifica unde vor avea loc aceste sesiuni, vizitați pagina de internet Start-Up Chile.

Proiectele vor fi revizuite de către un grup de experți în inovare, investitori, antreprenori și de către un Subcomitet pentru Antreprenoriat din cadrul Corfo (Agenția de Dezvoltare Economică Chile). Aplicanții vor primi rezultatele la sfârșitul lunii decembrie.

Start-Up Chile Social Media

  • Facebook:      Start-Up Chile
  • Twitter:           @StartUpChile / @Corfo
  • Linkedin:        Start-Up Chile
  • Instagram:     @Startup_Chile
  • YouTube:       StartUpChile Corfo

Despre Start-Up Chile

Start-Up Chile este un program creat de guvernul chilian, care dorește să atragă antreprenori cu potențial ridicat al căror start-up aflat într-un stadiu incipient să poată fi dezvoltat ca o platformă cu acces global. Programul oferă participanților o rețea globală de contacte pentru a atinge acest obiectiv.

De-a lungul celor șase luni de program, participanții trebuie să stea în Chile, iar pentru aceasta vor primi o viză de muncă pe o perioadă de un an și suma de 35.000 dolari. Obiectivul principal, pe lângă dezvoltarea startup-ului, este și acela de a crea și consolida rețele cu ecosistemul antreprenoriatului local.

Scopul final este de a transforma Chile în centrul inovării și antreprenoriatului din America Latină, iar programul funcționează pe convingerea că acest obiectiv poate fi atins prin conectarea antreprenorilor, creând rețele de lucru dinamice și diversificate între aceștia.

Singurul de acest gen, programul este ideal pentru antreprenori care au nevoie să primească finanțare, fără a ceda dreptul de proprietate, în timp ce folosesc una dintre cele mai puternice economii din America Latină ca platformă de dezvoltare și lansare. Start-Up Chile este o inițiativă inovatoare care a stat la baza altor programe similare, cum ar fi Start-Up America, Marea Britanie și Grecia, și a primit numeroase aprecieri în plan internațional în publicații cum ar fi Forbes, The Economist, INC. Magazine, și Exame, printre altele.

Pentru mai multe informații despre experiența Start-Up Chile vizitațiwww.startupchile.org.