Firme de munca temporara: Dam in judecata ANAF, pentru ca blocheaza cazarea si transportul pentru 100.000 de lucratori romani detasati in strainatate. Fiscul: Se eludeaza contributiile, prin diurne mari

de C.Z.     HotNews.ro
Luni, 27 octombrie 2014, 19:10 Economie | Cariere


Asociatia Nationala a Intreprinderilor de Munca Temporara din Romania (ANIMT), in curs de infiintare, ameninta, luni, ca da in judecata ANAF pentru ca ar fi blocat plata cazarii si transportului pentru circa 100.000 de lucratori romani detasati in strainatate, prin indisponibilizarea conturilor unor agenti de munca temporara. In replica, Agentia Nationala de Administrare Fiscala isi justifica o serie de masuri luate la agentii de munca temporara prin faptul ca acestia se folosesc de diurne pentru a eluda plata contributiilor sociale si impozitelor aferente veniturilor.

Intr-un comunicat transmis luni publicatiei HotNews.ro, ANIMT acuza ca in baza opiniei nelegale a ANAF, Directia Antifrauda din aceasta institutie a dispus efectuarea de controale la majoritatea agentilor de munca temporara, consemnand in procese-verbale ca acestia au facut detasari nelegale.

Potrivit ANIMT, Directia Antifrauda a luat masuri asiguratorii prin indisponibilizarea conturilor bancare si a bunurilor agentilor de munca temorara. "Ne-a pus in imposibilitatea de a ne desfasura activitatea si de a asigura cazarea si transportul celor circa 100.000 lucratori romani detasati la intreprinderi din spatiul european si din afara acestuia", se plange Asociatia Nationala a Intreprinderilor de Munca Temporara din Romania.

In context, ANIMT anunta ca va ataca in instanta ANAF, pe care o acuza de abuz.

"Confruntati cu aceasta situatie deosebit de grava, suntem nevoiti sa ne aparam impotriva incalcarii drepturilor noastre prin toate mijloacele legale si ne vom adresa, la nivel national si international, organelor competente pentru stoparea abuzului savarsit de ANAF, recuperarea imenselor prejudicii materiale si de imagine, precum si pentru atragerea raspunderii persoanelor culpabile", se mai arata in comunicatul agentilor de munca temporara.

De partea cealalata, ANAF a subliniat ca "plata drepturilor salariale catre angajati este posibila, chiar daca exista poprire asiguratorie a conturilor bancare apartinand agentilor de munca temporara".

"In ceea ce priveste masurile asiguratorii dispuse si instituite in timpul controalelor antifrauda la contribuabilii verificati pentru asigurarea recuperarii prejudiciilor si impiedicarea instrainarii patrimoniului, va informam ca poprirea asiguratorie a conturilor bancare apartinand agentilor de munca temporara nu este de natura a afecta plata drepturilor salariale catre angajati, in cauza fiind aplicabile prevederile art 149, alin (12), lit. a) din Codul de procedura fiscala, asa cum de altfel rezulta si din adresele de infiintare a popririi transmise de organele fiscale", a precizat ANAF, intr-un comunicat emis in 24 octombrie.

Comunicatul reia o serie de explicatii transmise de ANAF si in 23 octombrie agentilor de munca temporara, printr-un punct de vedere oficial.

In schimb, agentii de munca temporara recunosc ca nu li se interzice plata salariilor, insa ei se plang ca "in masura in care a fost dispusa inclusiv poprirea sumelor datorate de clienti - interni si externi - este evident ca societatile nu vor avea fondurile necesare acoperirii salariilor aferente lucratorilor care isi desfasoara activitatea in Romania si/ sau in afara statului roman".

"Pe langa salarii, vorbim de cheltuielile aferente desfasurarii activitatii: cheltuieli curente (electricitate, consumabile etc), dar si cazarea si transportul lucratorilor. Daca autoritatile isi mentin ideea si procedurile prin care decid indisponibilizarea sumelor datorate noua de catre clienti ne intrebam cum ne-am putea  continua activitatea de punere la dispozitie de personal - atat in afara statului roman, cat si in Romania?", se mai arata in comunicatul agentilor de munca temporara reuniti in cadrul ANIMT.

ANAF: Agentii de munca temporara disimuleaza salariile in diurne mari, pentru a eluda contributiile sociale

Conflictul intre Fisc si asociatia gentilor de munca temporara a inceput dupa o serie de controale efectuate de ANAF la acesti operatori economici, vizate fiind si cazuri in care la lucru in strainatete era trimis personal navigant aeronautic si martitim. Agentia Nationala de Administrare Fiscala ii acuza pe agentii de munca temporara ca disimuleaza salariile pentru lucratorii romani detasati in strainatate in diurne de 1.500 de euro, in medie, pentru a eluda contributiile sociale aferente lefurilor.

"In cursul anului 2014, Directia Generala Antifrauda Fiscala a demarat verificari pe linia prevenirii si combaterii evaziunii fiscale, care se manifesta in domeniul muncii nedeclarate si subdeclarate, in cadrul unui proiect pilot vizand cresterea conformarii fiscale in domeniul impozitului pe salarii si contributiilor sociale", a precizat ANAF, intr-un comunicat emis in 24 octombrie.

Suplimentar, fata de actiunile care vizeaza combaterea muncii nedeclarate, Fiscul a extins verificarile si la contribuabili autorizati ca agenti de munca temporara, "avand in vedere imprejurarile specifice in care acestia isi desfasoara activitatea".

Fiscul a anuntat ca a sesizat si organele de urmarire penala impotriva unor agenti de munca temporara.

Ce acuzatii aduce Fiscul agentilor de munca temporara:
 • "Riscul fiscal evaluat este caracterizat de discrepanta majora dintre veniturile la care se stabilesc si platesc obligatii fiscale, de regula salariul minim in Romania si a celor considerate neimpozabile de agentii de munca temporara, semnificativ mai mari decat cele impozabile, diurna medie platita fiind de aproximativ 1500 de euro pe luna.
 • Au fost constatate insa si cazuri extreme, in care veniturile asupra carora s-a platit impozit si contributii sociale au fost la nivelul salariului de baza minim brut pe tara pentru un program de lucru partial de 2 ore pe zi (reprezentand 322 lei in 2014), in timp ce diurna neimpozabila a atins si 2000-2500 euro.
 • Specificul acestei activitati consta in faptul ca agentul de munca temporara incheie separat un contract de munca temporara cu fiecare salariat temporar si un contract de punere la dispozitie cu utilizatorul. In aceste conditii, fiecare angajat cunoaste de la inceputul misiunii de munca temporara locul de desfasurare a activitatii si isi asuma obligatiile mentionate in contractul de munca temporara.
 • Astfel, diferenta dintre salariul minim din Romania, la care se platesc obligatiile fiscale si salariul minim din statul membru al Uniunii Europene in care lucratorul este pus la dispozitia unei intreprinderi utilizatoare, pe care agentul de munca temporara are obligatia sa il asigure conform legislatiei in vigoare, este platita cu titlu de diurna pe care agentul de munca temporara o considera venit neimpozabil.
 • Aceasta metoda, prin care a fost disimulata plata unor drepturi de natura salariala a fost utilizata pentru a nu fi inregistrate si virate la bugetul consolidat al statului obligatiile fiscale constand in impozit pe venit si contributii sociale, fiind de natura sa genereze distorsiuni concurentiale pe piata muncii si sa afecteze nivelul de securitate sociala al angajatilor.
 • Constatarile au fost extinse la nivelul intregii tari si efectuate pe baza unei metodologii de control la contribuabilii autorizati ca agenti de munca temporara care au inregistrat venituri din prestarea unor servicii externe. Pentru instrumentarea acestor cazuri si pentru asigurarea unei abordari unitare s-a colaborat cu Inspectia Muncii din Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, si cu Directia Generala de Legislatie Cod Fiscal si Reglementari Vamale din Ministerul Finantelor Publice.
 • Avand in vedere aspectele constatate, coroborate cu prevederile legale incidente, sumele acordate cu titlu de diurna au fost reincadrate din punct de vedere fiscal de asemenea avand in vedere imprejurarile in care au fost savarsite faptele, au fost sesizate organele de urmarire penala.
 • In ceea ce priveste statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila din Romania precizam ca activitatea acestuia face obiectul unor reglementari speciale, aprobate prin Legea nr. 223/ 2007.
 • Reglementari speciale exista si in situatia personalului navigant maritim, a personalului din domeniul transportului rutier si feroviar international etc., drepturile acordate acestor categorii de personal nefiind asimilate celor acordate de agentii de munca temporara".

Cum se apara ANIMT: Fiscul isi depaseste competenta, efecuand controale peste ITM

Asociatia Nationala a Intreprinderilor de Munca Temporara din Romania (ANIMT), in curs de infiintare, sustine ca Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) din subordinea Ministerului Muncii a cotrolat deja agentii de munca temporara si a constatat legalitatea platii indemnizatiilor de detasare catre lucratorii trimis in strainatate.

In cotext, ANIMT acuza ANAF, aflata in subordinea Ministerului Finantelor Publice, ca isi depaseste atributiile intervenind cu controalele sale suplimentar verificarilor ITM.

ANIMT "a luat act, cu surprindere si ingrijorare, de comunicatul de presa transmis de ANAF la data de 23 octombrie 2014, prin care isi mentine opinia referitoare la lipsa dreptului agentilor de munca temporara de a detasa lucratori romani in spatiul Uniunii Europene si in afara acestuia si de a le acorda acestora indemnizatii de detasare, desi la intalnirea de lucru organizata de Cancelaria Guvernului si Ministerul Finantelor Publice cu reprezentantii nostri ni s-a comunicat ca aspectele legale privind detasarea sunt de competenta Ministerului Muncii si urmeaza a fi clarificate", se arata intr-un comunicat emis luni de Asociatie.

"Am asteptat o rezolvare principiala a situatiei din partea ANAF, avand in vedere ca Ministerul Muncii ne-a controlat activitatea cel putin o data pe an si a constatat ca avem dreptul sa detasam lucratori romani in afara statului roman, carora sa le platim indemnizatii de detasare", mai sustine ANIMT.

Asociatia agentilor de munca temporara mai spune ca detine "numeroase procese verbale de control emise de Inspectia Muncii", in masura sa ii sustina afirmatiile.

In context, agentii de munca temporara reproseaza ANAF-ului ca acum isi contesta verificarile anteriorare, precum si pe cele efectuate de ITM.

"Nu intelegem cum un mod de functionare verificat de-a lungul anilor de catre autoritatile statului - ITM, ANAF - este acum contestat in intregime, fara precizarea unei baze legale concrete. Punctul de vedere al ANAF din 23.10.2014 nu ne-a edificat in acest sens", sustine ANIMT.

Ce ii mai reporseaza ANIMT Fiscului:
 • "Pe de alta parte, pentru a putea obtine formularele A1, care atesta statutul de angajat detasat in materie de securitate sociala, agentii de munca temporara au nevoie de atestatele fiscale, care atesta faptul ca nu au datorii la bugetele de stat. Avand in vedere masurile dispuse, in scurt timp societatile nu vor mai putea obtine aceste atestate, ceea ce se traduce prin imposibilitatea de a-si desfasura activitatea si pe cale de consecinta, inchiderea lor.
 • Cazul adus in discutie, al salariatilor incadrati cu salariul aferent unui program de 2 ore pe zi, este, dupa cum mentioneaza chiar comunicatul de presa ANAF, unul exceptional si nu ar trebui generalizat.
 • In acelasi context si ca o simpla precizare, regasim cazul in care o societate avand acelasi mod de functionare a fost controlata in aceleasi conditii, fara sanctiuni.
 • Constatam, cu surprindere, ca ANAF continua sa-si depaseasca competenta functionala, acordata de lege in domeniul financiar, procedand la o interpretare proprie si nelegala a dispozitiilor normative din domeniul relatiilor de munca, contrara interpretarii date de Ministerul Muncii!". 
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12107 vizualizari

 • +12 (12 voturi)    
  Întrebare (Luni, 27 octombrie 2014, 19:18)

  CititorulComentator [utilizator]

  Dacă cei 100.000 votează într-un anumit fel, sunt lăsați în pace?
 • +14 (14 voturi)    
  foame mare (Luni, 27 octombrie 2014, 19:29)

  bubalus [utilizator]

  nu le mai ajung banii pentru pomeni.....
  din 2015 o sa fie jale.....
  • +6 (8 voturi)    
   ANAF, o adunatura de gunoaie (Luni, 27 octombrie 2014, 22:41)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui bubalus

   Daca legea imi permite sa dau diurna 1000 E vine Anaf si interpreteaza legea si ma acuza ca eludez fiscul ca dau 1000 E si , culmea ticalosiei, imi popreste si contul. Daca legea nu e buna schimbati legea, maimutoilor, nu faceti popriri fara sa treceti in instanta aceste hotarari marlanesti, luate de niste neispraviti care au trait toata viata din pomenile de la stat.
   • -6 (6 voturi)    
    Diurnistii eludeaza impozite pentru 1.2 mld. Euro! (Marţi, 28 octombrie 2014, 5:58)

    dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

    La 100 mii diurnisti si 1000 Euro/luna diurna medie (salariu mascat), intr-un an se eludeaza plata impozitelor pentru 1.2 miliarde Euro.
    • +5 (5 voturi)    
     tu eludezi bunul simt si logica (Marţi, 28 octombrie 2014, 11:35)

     Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

     Este atat de greu sa pricepi ca este LEGAL ceea ce fac si nu eludeaza nimic? E ca si cum ti-as spune ca tu eludezi legea pentru ca nu platesti impozit de 50% desi cota e de 16.
 • +15 (17 voturi)    
  marlanie si japca anaf (Luni, 27 octombrie 2014, 19:59)

  Nevermind [utilizator]

  Cine lucreaza cat de cat cu cifre, stie despre ce e vorba. O firma are dreptul LEGAL sa acorde diurna neimpozabila, deductibila si NEASIMILATA salariilor pana la 2.5 ori diurna legala ( legala - pt cei de la stat). Firmele asta au folosit practic legea, angajand un necalificat cu minim (asa se plateste si in tara) si platindu-i diurna conform legii. Statul roman si reprezentantii sai, suferind de un retard major, refuza sa accepte legea si "reclasifica" arbitrar cheltuieli. Romania - tara in care mori cu legea in mana. V-ati pus problema ca o sa va luati niste benzina pe voi si o sa ardeti la propriu, dragi reclasificatori?
 • +17 (19 voturi)    
  Sa ne furam caciula (Luni, 27 octombrie 2014, 20:06)

  muciflenduri [utilizator]

  Asadar N cetateni muncesc in strainatate si primesc Nx1500 euro diurna, bani pe care ii vor cheltui in Romania.
  Din acei bani cel mai probabil 24% se vor duce la stat, platind tva-ul pe diverse prostii.
  Asadar statul ar primi 360 de euro de cap de vita furajera, lunar.
  Cu restul de 1160 euro se asigura traiul atat al vitei furajere si familiei sale, cat si al diversilor cetateni ce vand servicii/loboda/paine.
  Statul se simte furat. Nu e multumit ca 1500 de euro vin din afara, in contul muncii furajere. Nu e multumit ca isi trage 360 de euro, nici ca nu plateste vitei somaj, nici ca alte vite trag foloase de pe urma muncii vitei in cauza.
  Statului ii se pare ca ar putea face o golanie, astfel incat pe langa cei 24%, sa primeasca si un 16-40% in plus. Nu e multumit cu 360 de euro de vita (plus beneficii), ar vrea sa mai traga vreo 5-600, simtind ca are balta peste.
  Rezultatul previzibil e ca acel N devine N/10, iar din 360xN lunar (plus beneficii), va primi (360 + 540)*N/10 (si 0.9*N someri).
  Si uite asa, statul roman va incasa de 4 ori mai putini bani, va avea mai multi someri, dar totul va fi in litera legilor menite sa stoarca si ultimii bani pe care ii castiga vitele furajere.
  • -4 (12 voturi)    
   Hai sa nu mai plateasca nimeni impozite (Luni, 27 octombrie 2014, 20:36)

   dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui muciflenduri

   Pentru cel cu vitele,

   Practic demonstratia pe care o schitezi duce la concluzia ca datorita neplatii impozitelor de catre firmele ce angajeaza diurnisti, Statul Roman ar avea numai de cistigat pentru ca diurnistii isi consuma in tara acele sume de 1500 Euro.

   Eu te intreb, cheltuielile de scolarizare ale eventualilor minori dependenti pe care ii are diurnistul neplatitor de impozite in Romania cine le achita?
   • +4 (6 voturi)    
    Esti pe langa subiect (Luni, 27 octombrie 2014, 21:38)

    ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

    Toata lumea trebuie sa respecte legile, chiar si ANAF. Este notoriu ca inspectorii ANAF re-interpreteaza legile dupa "muschii lor"( si in functie de "empatia" administratorilor de firme.
   • +5 (9 voturi)    
    pe ce lume traiesti? (Luni, 27 octombrie 2014, 22:53)

    BME [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

    parintii cumpara, carti, caiete, materiale didactice, sapun, hartie higienica, dero,tabla scolara, scaune, banci, creta, perdele, jaluzele, fata de masa, imprimanta, platesc fondul clasei si fondul scolii, platesc paza,etc. Profesorii sunt si ei rasplatiti cu cadouri, excursii si alte atentii, depinde pe unde lucreaza parintii.(nu chiar toti profesorii)
    Cu ce ne ajuta statul? Noi cotizam la pensii, sanatate, somaj, practic ne platim toate serviciile, platim impozite si taxe pt lucruri de care nu beneficiem cu nimic, Platim pentru ca cei din conducerea tarii sa aiba ce fura.CE FAC CU BANII DIN TAXELE SI IMPOZITELE PE CARE LE PLATIM? DA-MI UN EXEMPLU CU CE AU FACUT DIN BANII NOSTRII
   • +3 (7 voturi)    
    Stai linistit, la cati bani castiga (Luni, 27 octombrie 2014, 23:06)

    Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

    diurnistii or sa se mute in strainatate, si sa vezi atunci veselie cand tu asistat o sa trebuiasca sa-i platesti ajutorul social vecinului....tot asistat.
    Hahahahahahaha.
   • +2 (2 voturi)    
    o idee buna (Marţi, 28 octombrie 2014, 11:41)

    gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

    hai sa nu mai platim impozite ca si-asa nu beneficiem de mai nimic din ele. pt ce sa platesc impozite daca de banii aia beneficiaza de fapt clica politicienilor si a functionarilor care freaca menta? ha? la scoala trebuie sa dau bani, la doctor trebuie sa dau bani, pt drumuri platesc rovignette si accize la benzina, pt ce sa mai dau alte si alte taxe?
 • +7 (7 voturi)    
  este foarte simplu.... (Luni, 27 octombrie 2014, 20:11)

  minus [utilizator]

  pe termen lung, lacomia ANAF nu va aduce venituri suplimentare; evident, nici nu le pasa- important este sa-si justifice existenta prin aratarea muschilor.

  Si un amanunt: prostia asta cu reevaluarea oricarui contract ca putand fi de natura dependenta/ salariala a fost inventata in 2010, in timpul guvernarii BOC de catre marele sme' Vladescu, printr-o HG ce a generat o brambureala cateva luni- nu de alta, dar instructiunile de aplicare se bateau cap in cap cu documentul de baza. Ce sa mai zicem?
  • 0 (0 voturi)    
   adevarul e undeva pe la mijloc (Marţi, 28 octombrie 2014, 21:23)

   Gheorghescu [utilizator] i-a raspuns lui minus

   daca firmele ar asigura oamenilor un salariu oficial la nivelul salariului minim din taraunde lucreaza, salariu la care sa se plateasca impozitele corespunzatoare, iar ANAF ar cere firmelor sa plateasca doar acele impozite si nu impozit pe toata diurna, ar fi cea mai echilibrata solutie.
   Ar fi inclusiv in avantajul acelor oameni care lucreaza afara si care dupa niste ani de munca vor trebui sa aiba si o pensie decenta.
   • 0 (0 voturi)    
    de fapt.... (Miercuri, 29 octombrie 2014, 22:13)

    minus [utilizator] i-a raspuns lui Gheorghescu

    nu impozitul este problema aici, pana la urma daca s-ar impune impozitarea cu 16% la toata diurna, tot ar fi ceva (desi legea actuala spune altceva).
    Dar ANAF spune clar ca asteapta "impozit si contributii sociale" iar contributiile ar vrea sa fie si cele ale angajatului si ale angajatorului, la nivelul 16% impozitul si 31,3% CAS si 10.7% CASS - si mai sunt si altele....
 • +7 (7 voturi)    
  nu mai sunt bani (Luni, 27 octombrie 2014, 20:38)

  gigi1 [utilizator]

  Deja nu mai au bani la cate pomeni au facut in ajun de alegeri si suntem deja in recesiune, am evitat sa ajungem ca grecia si aproape reusisem pana sa acapareze psd tara dar nu cred ca mai scapam, mai avem si un razboi in coaste, vin vremuri grele.
 • +5 (5 voturi)    
  ? (Luni, 27 octombrie 2014, 20:50)

  I [utilizator]

  are ANAF-ul niste tabele cu cheltuielile care apar in toate tarile lumii? daca nu au, latra degeaba.
  • +7 (7 voturi)    
   da, dar banii ti-i iau. (Luni, 27 octombrie 2014, 22:45)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui I

   Si culmea lipsei de civilizatie, ticalosii de la ANAF pot sa-ti umble in cont, sa-ti ia banii, sa-ti blocheze contul, fara hotarare judecatoreasca. De multe ori fac asta din greseala si-i doare undeva de pagubele pe care le suporta agentii economici. Mai mult, daca ai 4 conturi, ti le popresc pe toate si daca iti intra bani, ti-i iau de 4 ori si dupa aceea nu se simt sa faca ridicarea popririi. Ce mai, niste marlani si niste neispraviti.
 • +7 (7 voturi)    
  ANAF trebuie desființată (Luni, 27 octombrie 2014, 22:04)

  visio [utilizator]

  prin 2012 m-a sunat fiscul să îmi pună proprire pe bunurile firmei; se vedea și în depunerile semestriale ce și cum, însă ei sunt șmecheri; în realitate, sunt bugetari plătitți de privați!
 • -5 (5 voturi)    
  evazionisti (Marţi, 28 octombrie 2014, 9:34)

  Gxg17 [utilizator]

  In concluzie, domnii de la firmele de plasare sunt niste evazionisti care doar au gasit o formula aparent legala de eludare. Dar cum exista lege care permite diurna neimpozabila, tot asa exista o lege care ii permite ANAF sa reclasifice veniturile respective ca asimiliate salariilor. Iar, cine nu vede ca este evaziune fiscala, ca discrepanta intre 50Euro salariu pe CM si diurna de 1500Euro este uriasa, probabil are alte interese cand posteaza.
  Din dorinta de a fi contra sa iei partea unor evazionisti?
  • +2 (2 voturi)    
   Esti pe langa (Marţi, 28 octombrie 2014, 10:22)

   JohnnyBoy [utilizator] i-a raspuns lui Gxg17

   Domnii "evazionisti" eu respectat legea care le permite acest lucru, si care este clara cel putin in acest aspect. Daca legea nu e buna, sa se schimbe legea, nu sa fina ANAF-ul sa o reinterpreteze cum vrea el si tu sa mori cu legea in mana. Intelegi esenta ? Daca angajatii primeau 1000 eur pe cartea de munca si 100 eur diurna, nu mai era reconsiderata activitatea ca dependenta ? In baza carui criteriu ? La ce diferenta intre salariu pe cartea de munca si diurna apare suspiciunea de angajat ascuns ? Cum spunea cineva mai sus, in Romania mori cu legea in mana. Buna, proasta cum e ea ar trebui respectata de toti, inclusiv de ANAF.
  • +2 (2 voturi)    
   Esti sigur (Marţi, 28 octombrie 2014, 10:43)

   Nelu-SM [utilizator] i-a raspuns lui Gxg17

   Esti sigur ca prin respectarea acelei interpretari a legii nu vor disparea toti banii?

   Asta e orbirea ANAF-ului. Nu vede ca legile sunt proaste si de multe ori supravieturiea e legata de gasirea de portite. Inchizi o portita inseamna ca nu castiga nici cat a castigat pana atunci. ANAF-ul nu prea obtine bani in realitatea ci obtine atat cat iei de la un om mort: hainele si ce avea in buzunar.

   Cum zicea cineva, ANAF-ul cu statul isi dovedeste utilitatea prin promovarea de legi proaste si apoi e nevoie de el ca sa le clarifice si sa le impuna. Teoretic de la atata ANAF trebuie sa nu fie evaziune in tara asta si ghici ce: creste intr-una de 25 de ani.
  • +2 (2 voturi)    
   de ce e discrepanta? (Marţi, 28 octombrie 2014, 11:45)

   gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui Gxg17

   salariile alea de 1500 de euro nu le-ar lua NICIODATA in tara. unde e discrepanta? cand oamenii stau in Romania sunt platiti cu niste salarii mici pt ca practic nu fac nimic aici. Daca oamenii aia nu pleaca in strainatate ei nu vor primi 1500 de euro pt ca nu ii plateste nimeni pt munca in Romania ci pt munca in AFARA Romaniei. Ar fi fost o evaziune doar daca plecarile ar fi fost fictive sau daca munca oamenilor ar fi putut fi facuta si din Romania, dar cum nu este asa cred ca e cazul ca functionarii bugetari sa aiba bun simt si sa mai taie din cheltuielile lor nesimtite nu sa tot caute vaci de muls pt ca deja vaca incepe sa dea din copite si poate pleaca in alt staul.
  • 0 (0 voturi)    
   uiți o realitate: privații mișcă România (Miercuri, 29 octombrie 2014, 10:31)

   visio [utilizator] i-a raspuns lui Gxg17

   dacă ANAF sau orice altă instituție(mediu, etc) puse să jefuiască privații, nu este bine deloc; în realitate, directorii dela anaf au venituri uriașe și privații sunt sufocați de taxe și impozite; părerea mea este că ANAF-ul trebuie înlocuit cu un sistem informatic și legislația trebuie modificată masiv în sensul reducerii drastice a impozitelor; în felul acesta, omul are bani mai mulți în buzunar și se poate duce la orice spital vrea, poate să își facă diverse concedii, sau poate să facă ce vrea cu banii munciți de el!
 • 0 (0 voturi)    
  situatie extrem de grava (Marţi, 28 octombrie 2014, 18:37)

  cineva2014 [utilizator]

  Va rugam sa clarificati legislatia si sa nu mai aplicati masuri retroactive pe o interpretare subiectiva; este inacceptabil asa ceva; faceti legi clare si apoi controlati si actionati in consecinta; este bataie de joc la adresa atator muncitori care va platesc salariile grase prin munca lor pentru ca statul ia 80% taxe totale dintr-un salariu; de exemplu la 1000 lei net pe care ii ia angajatul in mana, firma plateste 1800 lei de fapt salariul lui dar 800 lei se duc la stat; cele mai mari taxe salariale din Europa; si nu primim nimic la standarde acceptabile de la stat: nici educatie, nici sanatate, nimic; in schimb avem circuri electorale si multa hotie si coruptie; unde altundeva se duc banii nostri? bataie de joc!!!!!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Noi nu te mai vrem, domnule TONTA (Joi, 16 aprilie 2015, 1:16)

  DanIonescu2 [anonim]

  Numele meu este S D, am urmarit cu interes emisiunea dumneavoastra din 14 Aprilie 2015, fiind personal
  intersat de aspectul tratamentului cu privire la indemnizatiea de deplasare, popular spus DIURNA.
  ANAF are in subordine DIRECTIA GENERALA DE ANTIFRAUDA FISCALA, care, este un organism fara personalitate juridica, un soi de stuto-camila, ale carei acte, juridic vorbind, sunt nule de drept, deoareca susamintita entitate nu exista juridic, dar este dotata cu autoturisme noi, armament si mai nou uniforme, care seamana cu cele de padurar, toate acestea platite de noi, platitorii de taxe.
  DIRECTIA GENERALA DE ANTIFRAUDA FISCALA are puteri uluitoare, acordate de lege. Acestia ne sfideaza , pe noi , cei care le platim salariile, dind buzna in unitati economice facind cam tot ce doresc , perchezitii corporale ( fara mandat) , perchezitii in incinte,( tot fara mandat) fara a exista un control asupra acestora.
  Domniile lor se erijaza in politisti, procurori, judecatori si nu in ultimul rand executori, dispunand confiscati, si in ultima vreme suspendarea activitatii comerciale, invocind motive de tot rasul-plinsul.
  Dupa incheirea contoalelor, care pote dura si un an calendaristic, acestia, incheie un proces verbal, care ATERNTIE ACUM, nu poate fi contestat in instanta, deoarece nu este un document fiscal, dar in baza caruia ANAF instituie fara nici o motivatie SECHESTRE ASIGURATORII pe conturi si bunuri, mobile si imobile.
  In acest moment, starea de insolventa si faliment sint CERTE.
  De regula procesele verbale contin debite de milioane, care nu sunt CERTE , LICHIDE , Si EXIGIBILE, cu toate acestea tot patimoniule persoanei juridice este sub sechestru, conducind la ceace am amintit anterior
  Referitor la Indemnizatia de deplasare, CODUL MUNCII Art 44 alin 2 , stabuleste indubitabil , acest drept, fara loc de interpretare:
  (2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de delegare, în condiţiile prevăzute de lege


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by