Primele doua editii s-au desfasurat in 2013 si 2014, iar la ele au participat mai multe mii de pasionati de programare, atat din industrie, cat si din mediul academic.

Amazon TechOn ChallengeFoto: Amazon Romania

In traditia concursului, si pentru acest an, dincolo de premiile acordate (locul I – 10000 RON, locul II – 5000 RON, locul III 2500 RON), miza competitiei este de a gasi rezolvarea optima pentru problema propusa. Concurentii vor putea propune un numar nelimitat de solutii, folosind orice limbaj de programare si cu ajutorul oricarui mediu de dezvoltare sau editor de text.

Concursul se desfasoara doar in mediul online, in perioada 10-17 decembrie 2015, iar intrarea in competitie este gratuita si accesibila tuturor rezidentilor romani. Inscrierea este deja deschisa si se poate face pe site-ul competitiei, Amazon TechO(n) Challenge.

Cu peste 200 000 de angajati in intreaga lume, Amazon si-a deschis portile pe Internet in anul 1995. Customer reviews, 1-Click shopping, Prime, Fulfillment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, Fire tablets, Fire TV, Amazon Echo, si Alexa sunt cateva dintre produsele si serviciile pionerate de Amazon. In Romania, centrul de dezvoltare din Iasi a fost deschis in anul 2005 si numara la aceasta data peste 400 de angajati.