Petrom are incepind de joi doi noi directori in cadrul conducerii executive si anunta redistribuirea unora dintre responsabilitatile Directoratului, informeaza un comunicat al companiei. Noii directori sunt Siegfried Gugu, responsabil pentru Divizia Servicii Explorare si Productie si Gerald Kappes, responsabil pentru Divizia Gaz, Divizia Energie si Divizia Produse Chimice (Doljchim).

Directoratul Petrom este format din sapte membri, respectiv Mariana Gheorghe, director general executiv, Reinhard Pichler, director financiar, Johann Pleininger, Siegfried Gugu, Jeffrey Rinker, Tamas Mayer si Gerald Kappes. Petrom este administrata intr-un sistem dualist, de catre un Directorat, sub supravegherea unui Consiliu de Supraveghere. Membrii Directoratului sunt numiti de catre Consiliul de Supraveghere si nu pot fi in acelasi timp membri ai Consiliului de Supraveghere.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Gaze Naturale, precum si Comercializare. Petrom exploateaza rezerve de petrol si gaze estimate la un miliard barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de opt milioane tone si 593 de statii de distributie carburanti in România. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 211 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

Compania va anunta rezultatele financiare pentru anul 2007 pe 26 februarie. In anul 2006, cifra de afaceri a Petrom a fost de 3,709 miliarde euro, EBITDA (Venituri inainte de Dobinzi, Taxe, Deprecieri si Amortizari) a fost de 1,020 miliarde euro. In urma majorarii capitalului social, OMV, grupul lider in industria de petrol si gaze din Europa centrala detine 51,011 la suta din actiunile Petrom.