Mihai Ghyka a confirmat pentru HotNews.ro ca va pleca de la InBev Romania, care produce, intre altele, Bergenbier, Becks si Stella Artois.

Ghyka preluat postul de director general al companiei in anul 2006, dupa ce anterior detinuse functia de director de marketing la Interbrew Romania.

UPDATE: InBev Romania a anuntat oficial retragerea lui Mihai Ghyka si numele succesorului sau la conducerea companiei: Eduardo Luz. Acesta va prelua postul de Director General la data de 1 aprilie.

Potrivit comunicatului companiei, Ghyka se retrage din motive personale din InBev, dupa doisprezece ani.

Ghyka a declarat pentru HotNews.ro: "Decizia mea este aceea de a lua o binemeritata pauza, o perioada de respiro, departe de ritmul trepidant al vietii multinationalelor. Ma voi regasi mai adesea, la conacul familiei, pe langa prieteni si cei dragi, decat am facut-o in ultimii ani. Apoi, am atatea carti cumparate si necitite... "

Acesta a mai spus ca Branding Romania ramane marea sa "dorinta, ca marketer roman. Atata vreme cat mi se va cere sprijinul, voi fi alaturi de orice initiativa viabila in aceasta directie. Raman cu bucurie in Senatul IAA, un mediu in care sunt onorat sa ma revad cu profesionisti de renume ai industriei: Veronica Savanciuc, Mihai Vartosu, Bogdan Enoiu si Felix Tataru. De la toamna, in premiera, voi fi unul dintre vorbitori in cadrul Scolii IAA".

Eduardo Luz , succesorul lui Ghyka la conducerea companiei, s-a alaturat echipei globale InBev in 2006, dupa mai mult de 10 ani in Accenture, unde a oferit consultanta unor clienti precum Carrefour, Sainsbury's, Group Casino si InBev. Mai multe detalii: in documentul atasat (comunicatul InBev).