Shachar Shaine, presedintele companiei United Romanian Brewers Bereprod, a devenit presedintele Asociatiei “Berarii Romaniei”, se arata intr-un comunicat al asociatiei. Anterior, functia a fost detinuta de Mihai Ghyka, care in luna martie a anuntat ca se va retrage din functia de director general al InBev Romania.

"Pentru mine este o onoare si totodata o puternica responsabilitate sa preiau presedintia Asociatiei, recunoscuta deja ca o voce insemnata a industriei berii din Romania. Multumesc tuturor predecesorilor mei pentru eforturile lor, asigurandu-i ca voi continua prin programele noastre nationale promovarea unui consum responsabil de bere", a declarat Schachar Shaine.

Nascut pe 13 noiembrie 1968, Shaine a absolvit Universitatea Technion din Haifa si EMBA la Bredford University. In anul 1999 a venit pentru prima oara in Romania. In cadrul companiei URBB, a ocupat functia de vice-presedinte marketing pana in mai 2004 cand a fost numit presedinte URBB.

Asociatia “Berarii Romaniei” a fost fondata la finele anului 2004 si acopera 80% din industria berii din Romania. Membrii Asociatiei sunt Heineken Romania, InBev Romania, United Romanian Brewers Bereprod si Ursus Breweries.