Bucurestenii, dar si locuitorii din judetele apropiate Capitalei, sunt printre cei mai bine platiti romani. Datele Institutului National de Statistica arata ca un bucurestean a castigat, in medie, in luna februarie peste 1.500 de lei, cu 37 la suta peste media nationala, care a fost de 1.134 de lei in aceeasi luna. Peste aceasta valoare se situeaza doar salariile celor care locuiesc in Capitala, in Ilfov dar si in judetele din centrul tarii: Cluj si Sibiu, anunta Realitatea Tv.

O eplicatie pentru faptul ca bucurestenii si ilfovenii au venituri mai mari decat locuitorii din restul tarii este aceea ca in aceasta zona sunt concentrate cele mai multe dintre investitiile strainilor si sunt create locuri de munca bine platite.

Salarii bune primesc si constantenii, gorjenii, dar si locuitorii judetelor Timis si Iasi. Topul primelor 10 judete cu cele mai mari salarii medii nete este incheiat de Brasov si Giurgiu, cu remuneratii mai mari de 1 000 de lei.

La polul opus se afla doua judete din Ardeal: Harghita si Maramures, unde localnicii primesc lunar in jur de 800 de lei. La coada clasamentului se regasesc si Vasluiul si Suceava, care fac parte din regiune de nord-est a tarii, considerata a fi una dintre cele mai sarace din Uniunea Europeana.