Petrom va avea, incepand cu data de 1 iulie, un nou director al diviziei de rafinare si membru in cadrul Directoratului, in persoana lui Neil Anthony Morgan, se arata intr-un comunicat al companiei petroliere. Neil Anthony Morgan il va inlocui pe Jeffrey Rinker, care a fost promovat in functia de senior vicepresedinte in cadrul OMV.

Neil Morgan are o experienta de peste 20 de ani in domeniul rafinarii si petrochimiei. Anterior venirii sale in Petrom, Neil Anthony Morgan a lucrat in cadrul Petronas, compania nationala de petrol si gaze din Malaiezia, unde a gestionat un amplu proiect de extindere a capacitatii de rafinare.

Neil Morgan a absolvit Inginerie Chimica in cadrul Universitatii Salford, Manchester din Marea Britanie si s-a perfectionat in cadrul programelor de Dezvoltare Manageriala de la Universitatea din Cape Town si de Managementul Fabricii de la Centrul pentru Managementul Procesului de Fabricare din Statele Unite.

Jeffrey Rinker va continua sa ocupe functia de director al diviziei de rafinare, pana la preluarea acesteia de catre Neil Morgan, iar dupa data de 1 iulie va participa ca observator la sedintele Directoratului, pana la sfarsitul acestui an. In plus, Rinker va pastra anumite responsabilitati legate de activitatea de rafinare Petrom, cel putin pana la sfarsitul perioadei de tranzitie, in 2011.

De asemenea, Jeffrey Rinker va deveni membru al comitetului de coordonare a activitatii de rafinare si marketing din cadrul companiei si al comitetului organizational al Petrom.

Compania Petrom este controlata de grupul austriac OMV, care detine 51% din capitalul social. Ceilalti actionari ai companiei sunt Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si Fondul Proprietatea, care au cate 20% din titlurile Petrom.