Yahoo! l-a numit pe Bobby Voicu in functia de community manager Yahoo! Romania, potrivit Ziarului Financiar, stire care a fost preluata rapid si de blogosfera. Noul manager al companiei in Romania a declarat pentru HotNews.ro ca el va reprezenta interfata dintre utilizatori si dezvoltatori si nu va avea nicio legatura directa cu vanzarea de advertising pe Yahoo!

"Voi incerca sa inteleg ceea ce doresc utilizatorii Yahoo! din Romania si sa transmit mai departe catre cei care pot lua decizii in acest sens", a explicat noul manager al Yahoo! in Romania.

In legatura cu dezvoltarea serviciilor companiei in Romania, Bobby Voicu a spus ca "utilizatorii Yahoo! vor dicta directia in care doresc dezvoltare. Pana la urma acesta este motivul pentru care Yahoo! a ales sa aiba un reprezentant aici, pentru a intelege ce vor utilizatorii".

Pe partea de vanzari, compania americana este reprezentata pe piata locala de MediaCafe, colaborarea cu agentia de publicitate online urmand a fi mentinuta si dupa numirea unui manager pentru Romania.

"Eu nu am nici o legatura directa cu vanzarea de advertising pe Yahoo! Acest lucru va fi facut de reselleri, in cazul de fata MediaCafe", a mai spus Bobby Voicu, fara a putea da detalii despre veniturile pe care Yahoo spera sa le obtina in tara noastra.

Bobby Voicu are 29 de ani si este licentiat in finante-banci. Acesta detine cateva bloguri si site-uri, atat in limba romana cat si in engleza. Este consultant in domeniul online, specializat in blogging si social.

Victor Kapra scrie pe blogul sau ca Yahoo! isi va deschide anul viitor o reprezentanta oficiala la Bucuresti.

Yahoo! este unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata online din Romania, avand peste opt milioane de utilizatori de e-mail, sapte milioane de utilizatori de instant messaging si peste 300.000 de utilizatori ai portalului foto Flickr.

Google, principalul competitor al Yahoo! pe piata globala, a fost prezent pe piata locala printr-un consultant, Radu Tudorache, din luna martie a anului trecut, insa din luna aprilie a acestui an acesta a preluat functia de director de servicii de voce pe segmentul rezidential in cadrul Directiei comerciale a Romtelecom. In prezent, activitatea Google din Romania este coordonata de la Londra, de directorul diviziei de operatiuni pe noi piete, Basak Tamar.

Actiunile Yahoo! au pierdut 15% in sedinta de luni a bursei de la New York, o actiune ajungand sa valoreze 24,37 dolari, dupa ce Microsoft si-a retras oferta de achizitionare a grupului. In luna februarie, dupa ce Microsft si-a anuntat disponibilitatea de a cumpara Yahoo, actiunile trustului erau cotate la 30 de dolari.

Gigantul american a realizat in primul trimestru al acestui an venituri de 1,8 miliarde de dolari si un profit net de 542 milioane de dolari.