Consiliul de Administratie al Scandia Romania a numit la inceputul acestei saptamani o noua echipa de management a companiei, avandu-l in frunte pe Adrian Gaspar, in calitate de director general, potrivit unui comunicat al producatorului de conserve. Totodata, Luis Morais a fost numit administrator al societatii, iar Alina Crestin este administrator independent.

Adrian Gaspar, ce are o experienta de zece ani ca jurnalist la postul american de televiziune ABC, s-a alaturat echipei Scandia in urma cu sase, ca membru al Consiliului de Administratie. Din 2007, el detine presedintia Consiliului.

Nou administrator, Luis Morais este specialist in domeniului bancar. Acesta a activat pentru mai bine de zece ani in sistemul bancar din Romania si Portugalia. Detinator al unui MBA in management la Universitatea Porto, Morais a lucrat si ca jurnalist pentru o publicatie portugheza.

Alina Crestin este noul administrator independent al producatorului de conserve. "Ea va implementa in cadrul companiei sibiene cunostintele acumulate in timpul studiilor de management la o universitate londoneza", se arata in comunicatul Scandia.

Actionarul majoritar al Scandia Sibiu este compania Elga Comert, ce detine 75% din pachetul de actiuni, in vreme ce societatea Spot Industrial controleaza 15%, iar 5% din actiuni ii apartin lui Ioan Sorin Bozodg. Restul titllurilor sunt in posesia altor persoane fizice.

Anul trecut, Scandia a realizat o cifra de afaceri de 50 de milioane de euro, cu 9% mai mult decat in 2006. In prezent, compania are peste 900 de angajati si produce pate, conserve de carne, crenvursti si mancaruri traditionale.