BMW Group Romania are un nou director general, Bernd John, ce il inlocuieste pe Carl-Theo Fitzau care a iesit la pensie, a anuntat compania. Anul trecut, vanzarile marcii in tara au scazut cu 10%, iar cel mai vandut model a fost X5.

BMW Group Romania si-a inceput activitatea la jumatatea anului 2007 sub coordonarea lui Carl-Theo Fitzau, gestionand activitatile de import si post-vanzare pentru marcile BMW si MINI.

O data cu retragerea la pensie a lui Carl-Theo Fitzau, pozitia de director general este preluata de Dr. Bernd John, cu incepere din 1 ianuarie 2009. John are o experienta de 18 ani in BMW Group in pozitii de management. Ultima pozitie ocupata a fost de coordonarea a patru centre proprii BMW din Germania. Acestea au inregistrat in 2008 peste 9.000 unitati livrate si o crestere de 5% fata de anul precedent.

„Noua pozitie este o noua provocare, dat fiind si contextul economic international. Avem insa mare incredere in piata premium din Romania care devine una din cele mai importante din Europa de Est pentru BMW” a declarat Bernd John.

Vanzarile BMW in tara au scazut anul trecut cu 10%, de la peste 2.700 de masini, la sub 2.500. Cel mai vandut model a fost SUV-ul X5, urmat de seria 3.