Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Directorul INA, in redactia EurActiv: Functionari foarte buni migreaza catre privat, din cauza salariilor

de EurActiv.ro     Euractiv
Joi, 19 februarie 2009, 18:00 Economie | Cariere

Dragos Dinca, directorul INA
Foto: EurActiv.ro
Fluctuatia de personal in administratia publica ajunge, anual, la un procent de 25%, prin veniri-plecari din/in sectorul privat sau miscari in interiorul sistemului administrativ, a spus Dragos Dinca, directorul general al Institutului National de Administratie (INA). "Cei capabili se descurca foarte bine si in mediul privat", in schimb "pleava" din institutiile publice nu este atractiva pentru privati "si ramane sa ne distruga nervii in continuare", a punctat el. Directorul INA a vorbit si despre nemultumirile functionarilor, reforma administrativa, perspectivele tinerilor functionari si recompensarea celor care lucreaza cu fonduri europene.


Vezi raspunsurile directorului INA in cadrul intalnirii online de vineri, 20 februarie, pe EurActiv.ro

Din CV-ul lui Dragos Dinca:   

  • Director general – Secretar de Stat - INA - Presedinte al Consiliului Stiintific;
  • SNSPA - Lector universitar - Titularul cursului “Managementul serviciilor publice” – Facultatea de Administratie Publica, anul II; Titularul cursului “Planificare si dezvoltare urbana”, Facultatea de Administratie Publica, anul IV.
Studii:
  • 2001 - 2007 : Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative - Doctor in stiinte administrative, tema lucrarii - “Serviciile publice locale şi perspectivele dezvoltarii”;
  • 1999 - 2001 : Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative - Master in administratie publica – “Puterea executiva si administratia publica”.
Distinctii:
  • Diploma de onoare din partea Ligii Habitat, partener pentru dezvoltare durabila, 2006;
  • Diploma jubiliara din partea MAI (acum MIRA) pentru perfectionarea invatamantului de specialitate din domeniul administratiei publice - 2006.

Membru asociatii si fundatii:

  • membru fondator si presedinte (1996-1998) al Asociatiei Administer a studentilor in stiinte administrative;
  • membru al Fundatiei Actiunea Civica din 1998;
  • membru in consiliul director RONAT –reteaua furnizorilor de formare pentru administratia publica – 2006;
  • membru al Consiliului stiintific al Rendez-vous européens de la gestion publique, Strasbourg -2006.

Autor si co-autor al mai multor studii si publicatii pe teme de administratie publica si drept administrativ.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

2142 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri