Cristian Ionescu, country manager al Coface Romania, a fost numit in functia de country cluster manager, preluand astfel conducerea a inca doua tari est europene, Bulgaria si Slovacia, a anuntat joi institutia de management al riscului de credit. Crearea acestor platforme (clustere) este o masura de intarire a fortelor de afaceri in aceasta perioada in care companiile sunt lovite puternic de instabilitate financiara si deprecieri ale situatiei economice globale.

Numirea lui Cristian Ionescu in functia de Country Cluster Manager de catre Consiliul de Administratie al Coface Austria, sub tutela careia de afla intreaga Platforma a Europei Centrale si de Est, reprezentand 15 tari, ii aduce atributii noi manageriale, astfel incat, in subordinea sa directa vor intra trei tari: Romania, Bulgaria si Slovacia.

Potrivit informatiilor Coface Romania, alegerea acestuia in aceasta functie se datoreaza rezultatelor acestuia la conducerea diviziei din Romania. Astfel, la preluarea conducerii companiei de catre acesta, in 2003, Coface Romania avea o cifra de afaceri de 400.000 de euro si un numar de 6 angajati, anul trecut compania ajungand lider de piata in asigurari de credit si informatii de afaceri, cu o cifra de afaceri de 6,2 milioane euro si o echipa de 110 angajati.

Cele doua entitati Coface preluate detin in portofoliu aceleasi servicii ca si Coface Romania: asigurari de credit, informatii si ratinguri despre companii si colectare creante. In plus, Coface Slovacia ofera si factoring, serviciu ce va fi disponibil si in Romania incepand cu 2010. Coface Bulgaria a fost infiintata in anul 1994, atingand o cifra de afaceri in 2008 de un milion de euro, iar Coface Slovacia infiintata in 1993, a realizat in 2008 o cifra de afaceri de 1,4 milioane de euro.