Cristian Ionescu, seful Coface Romania, preia si conducerea operatiunilor din Bulgaria si Slovacia
Numirea lui Cristian Ionescu in functia de Country Cluster Manager de catre Consiliul de Administratie al Coface Austria, sub tutela careia de afla intreaga Platforma a Europei Centrale si de Est, reprezentand 15 tari, ii aduce atributii noi manageriale, astfel incat, in subordinea sa directa vor intra trei tari: Romania, Bulgaria si Slovacia.
Potrivit informatiilor Coface Romania, alegerea acestuia in aceasta functie se datoreaza rezultatelor acestuia la conducerea diviziei din Romania. Astfel, la preluarea conducerii companiei de catre acesta, in 2003, Coface Romania avea o cifra de afaceri de 400.000 de euro si un numar de 6 angajati, anul trecut compania ajungand lider de piata in asigurari de credit si informatii de afaceri, cu o cifra de afaceri de 6,2 milioane euro si o echipa de 110 angajati.
Cele doua entitati Coface preluate detin in portofoliu aceleasi servicii ca si Coface Romania: asigurari de credit, informatii si ratinguri despre companii si colectare creante. In plus, Coface Slovacia ofera si factoring, serviciu ce va fi disponibil si in Romania incepand cu 2010. Coface Bulgaria a fost infiintata in anul 1994, atingand o cifra de afaceri in 2008 de un milion de euro, iar Coface Slovacia infiintata in 1993, a realizat in 2008 o cifra de afaceri de 1,4 milioane de euro.

Cum se apără ANRE și cum fuge de responsabilitate în scandalul liberalizării pieței energiei: Consumatorii au fost informați, iar obligarea furnizorilor să vândă la preț mic este ilegală
Poluarea de weekend din București: Agenția de Mediu dă vina pe trafic și condițiile atmosferice, activiștii de mediu indică arderi de deșeuri și încălzirea rezidențială / În rest, tăcere
INTERVIU Cum se simte scăderea numărului de îmbolnăviri în spitalele COVID: Numărul de pacienți este mai mic, dar vin mulți cu forme severe / Pericolul foarte mare este noua tulpină
VIDEO Gheorghiță: Începând cu 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele din categoria personalului esențial pentru doza 1, pentru a nu afecta rapelul și vaccinarea celor peste 65 de ani și a bolnavilor cronici
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
Traian Hristea se alatură astfel elitei corpului diplomatic european, chemat sa gestioneze cadrul general al relaţiilor UE cu statele partenere din intreaga lume, sa promoveze si să protejeze interesele si valorile Uniunii.
Numirea diplomatului român în această importantă funcţie a Serviciului European de Acţiune Externă reprezintă atât o recunoaştere a meritelor candidatului român, cât şi a reputaţiei diplomaţiei româneşti. Aceasta reflectă, totodată, eforturile constante ale Ministerului Afacerilor Externe pentru o pregătire adecvată a candidaţilor români pentru SEAE, precum şi ampla campanie politico-diplomatică desfăşurată permanent în vederea promovării unor diplomaţi români competenţi la toate nivelurile decizionale ale Serviciului.
Felix Ilie
Seful Departamentului de Comunicare
Prin nominalizarea lui Traian Hristea în funcţia de Sef de Delegaţie UE la Erevan, România obţine o nouă poziţie de conducere în cadrul SEAE, după nominalizarea ambasadorului Viorel Isticioaia în funcţia de director general pentru Asia la sfârşitul anului trecut. În acest moment, prezenţa românească în cadrul Serviciului se ridică la 15 persoane, din care 9 în centrala de la Bruxelles şi 6 în delegaţiile UE.