Uniqa Asigurari a desemnat, la inceputul lunii septembrie din acest an, ca manager pentru conducerea activitatii dedicate segmentului companii, pe austriacul Walter Friedl, fost consilier comercial al Ambasadei Austriei la Bucuresti, a anuntat miercuri asiguratorul.

"Experienta domnului Friedl in domeniul corporate a fost acumulata pe parcursul activitatii incununate de succes in pozitia de Consilier Comercial al Ambasadei Austriei la Bucuresti (incepand din anul 2002) si pe intreg parcursul celor 22 de ani de activitate diplomatica comerciala internationala. Domnul Friedl a fondat „Clubului de Afaceri Austriac la Bucuresti”, fiind totodata si presedintele acestuia", se arata in comunicatul companiei.

Walter Friedl s-a nascut in Viena, este absolvent al Universitatii economice si de afaceri din Viena si al unui MBA in Hong Kong. In varsta de 48 de ani, este casatorit si vorbeste fluent limbile: germana, romana, engleza, spaniola si portugheza.

Uniqa Asigurari, fosta companie Unita cumparata de Uniqa de la Vienna Insurance Group (VIG) la sfarsitul anului trecut, estimeaza o valoare a primelor brute subscrise de aproape 580 milioane lei in 2009, in crestere cu 15% fata de anul trecut, si mizeaza pe un profit de cel mult trei milioane euro.

In 2008, compania a inregistrat prime brute subscrise de 507 milioane lei si o pierdere de 100 milioane lei. In prezent, Uniqa Asigurari are 1.100 angajati si 8.000 de agenti de asigurare.