(P) In perioada 12-14 ianuarie 2010 vor avea loc inscrieri la cursurile de limba engleza organizate de British Council pentru sesiunea de iarna.

Marti, 12 ianuarie, vor fi testari si inscrieri doar pentru copii si adolescenti, miercuri, 13 ianuarie, vor avea loc testari si inscrieri numai pentru adulti, iar joi, 14 ianuarie, testari si inscrieri pentru copii, adolescenti si adulti.

In acest trimestru de iarna, British Council a introdus si un nou curs de pregatire pentru engleza financiara si pentru examenul ICFE (International Certificate of Financial English), la care doritorii se pot inscrie in perioada mentionata.

Cursantii Centrului de Limba Engleza al British Council Bucuresti beneficiaza de cele mai moderne si eficiente metode de invatare a limbii engleze. Profesorii au o pregatire internationala exceptionala si experienta de a preda limba engleza in diverse tari, ceea ce face ca ora de limba engleza sa fie o combinatie intre cultura si educatie.

Pubquiz-urile organizate in fiecare trimestru pentru adultii care urmeaza cursurile de limba engleza la British Council sunt un prilej de relationare intre cursantii din diverse grupe si de distractie in limba engleza.

Experienta de predare a profesorilor si mediul relaxant de invatare a limbii engleze au dus la o crestere semnificativa a numarului de cursanti, in special in randul copiilor si a tinerilor profesionisti. Peste o mie de persoane studiaza limba engleza la Britsih Council, in fiecare trimestru.

Cursantii au acces gratuit timp de un an la biblioteca British Council, @ British. In cazul in care cursantii sunt copii, parintii acestora pot imprumuta atat resurse pentru copii cat si materiale pentru ei insisi.

Biblioteca ofera peste 14.000 de materiale constand in carti, DVD-uri si reviste. Oferta este foarte variata, de la resurse pentru domeniul profesional (management, marketing, relaţii publice, publicitate, tehnologia informaţiei, resurse umane, comunicarea in afaceri, stiinte sociale, engleza generala), pana la resurse pentru momentele de pauza si relaxare, respectiv romane din literatura engleza clasica sau contemporana, reviste din diferite domenii sau filme si concerte pe DVD. Pentru parinti, exista o gama variata de materiale de parenting, menite sa ii ajute in cresterea si educarea copiilor.

Tot la biblioteca British Council exista o colectie de materiale pregatitoare pentru examenele Cambridge si IELTS, precum si colectii de materiale pentru dezvoltarea deprinderilor de studiu.

Limba engleza a devenit un atu la angajare, majoritatea companiilor tinand cont de competentele lingvistice ale angajatilor. De asemenea, engleza este una dintre cele mai folosite limbi straine in lume, iar in Uniunea Europeana, aproximativ 38 % din cetatenii UE utilizeaza engleza ca prima limba straina, plasandu-se cu mult inaintea altor limbi.