Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat vineri pentru Hotnews.ro ca spera ca Autostrada Soarelui sa fie finalizata si data in folosinta la inceputul lui 2013. Boagiu a spus ca spera ca in prima parte a anului 2012 sa fie gata tronsonul Cernavoda - Medgidia pe un singur sens, urmand ca pana la sfarsitul anului respectiv sa fie terminat si cel de-al doilea sens

Boagiu a declarat la scoala de vara a tinerilor democrat liberali ca anul acesta se lucreaza la 217 kilometri de autostrada si spera sa finalizeze pana la sfarsitul anului 100-125 de km.

"In 2012 avem in plan ca in prima parte a anului se va finaliza bucata care face legatura intre Cernavoda si Medgidia pe un singur sens urmand ca pana la sfarsitul anului sa termine ambele sensuri; urmeaza marcajul, instalarea parapetiilor, lucrurile mai tehnice. Cel mai sigur termen de finalizare pentru intreaga autostrada este anul 2013", a declarat ministrul Transporturilor.

Boagiu le-a spus tinerilor democrat liberali ca taxa de autostrada se va introduce la finalizarea proiectelor aflate in derulare.

"Asa cum peste tot se plateste taxa de autostrada pentru mentenanta, la fel se va plati si in Romania in momentul in care autostrazile vor fi construite. Cand reteaua de pe coridorul 4 va fi gata vom avea si noi taxa de autostrada, fiindca altfel nu ai bani s-o intretii. Azi sunt in executie 273 de kilometri de autostrada, preconizam ca la sfarsitul anului acesta sa depasim 100-125 de kilometri, daca termina asa cum si-au asumat cei dinspre Ploiesti".

Coridorul 4 pan-european va lega Bucurestiul de Pitesti, Sibiu, Sebes, Deva, Lugoj, Timisoara, Arad si Nadlac, facand legatura cu autostrazile din Ungaria, spre Seghedin.