Consiliul Concurentei analizeaza preluarea catre Radacini SRL a activitatii de vanzare a pieselor de schimb pentru autovehiculele Daewoo de la Ford Romania, se arata intr-un comunicat al autoritatii de concurenta. Activitatea preluata consta in furnizarea de piese de schimb de origine pentru autovehiculele Daewoo in Romania.

Aceasta activitate este prestata in prezent de Ford Romania ca urmare a preluarii Daewoo Autoturisme Romania. Conform obligatiilor contractuale, Ford trebuie sa asigure piesele de schimb aferente si service-ul necesar si dupa scoaterea din programul de fabricatie a autovehiculelor Daewoo, direct sau prin terti abilitati, pentru o perioada de cel putin 8 ani calculata de la data vanzarii ultimelor autovehicule (septembrie 2008).

Autoritatea de concurenta va evalua operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice.

Potrivit Legii concurentei, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumultata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a zece milioane de euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care realizeaza pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane de euro.

Grupul Radacini este activ pe piata distributiei en-gros de piese de schimb pentru autovehiculele Daewoo.