Comisia Europeana a anuntat marti ca a efectuat inspectii inopinate la sediilor companiilor ce activeaza in sectorul furnizarii gazelor naturale din mai multe state membre din Europa Centrala si de Est, potrivit Reuters. Comisia este preocupata de faptul ca firmele "ar putea fi implicate in practici anticoncurentiale ce incalca normele antitrust din UE sau ca s-ar afla in posesia unor informatii referitoare la astfel de practici".

CE nu a nominalizat companii sau tari, precizand doar ca ancheta s-a concentrat pe furnizarea gazelor naturale in Europa Centrala si de Est si ca a efectuat inspectii impreuna cu autoritatile nationale in domeniul concurentei.

Ancheta vizeaza alimentarea cu gaze naturale si daca concurenta in acest sector este impiedicata in mod unilateral sau prin acorduri intre jucatorii din piata. Comisia a urmarit sa vada daca exista activitati de impartire a pietei, obstacole in calea accesului la retea, bariere in calea aprovizionarii sau acorduri pentru stabilirea pretului.