Premierul Emil Boc a decis in sedinta de miercuri trecerea Centrului roman Centrul roman pentru promovarea comertului si a investitiilor straine in coordonarea sa directa. Centrul se afla in subordinea Ministerului Economiei. Premierul le-a transmis angajatilor de la aceasta institutie ca "maine (n.red. 29 septembrie) vor avea prima intalnire cu mine". Centrul va trebui sa trebui sa prezinte premierului in fiecare saptamana cate un raport.

Raportul va cuprinde informatii despre fiecare investitie solicitata in Romania, indiferent ca este autohtona sau straina, si despre etapele si procedurile de avizare de nivel national si local. Guvernul va urmari ca aceste lucruri sa se intample la termenele legale, a precizat Boc.

Centrul Roman pentru Promovarea Comertului si a Investitiilor Straine nu va fi mutat structural de la Ministerul Economiei.

  • "Criza economica accentueaza aceasta competitie globala. Exista risc major de delocalizare a unor investitii multinationale din Romania sau din Europa, sa plece in alta parte. Trebuie sa avem grija ca, intr-o asemenea eventualitate, oricand sa fim pregatiti sa atragem alte investitii straine in Romania (...)Mesajul pe care il dam vreau sa fie foarte clar: toti investitorii care doresc sa investeasca in Romania in proiecte care genereaza locuri de munca si investitii, ma refer la cele peste un milion de euro, vor avea abordare directa la nivel guvernamental si sustinerea guvernului pentru implementare, evident cu o singura conditie - respectarea cadrului legal romanesc si european", a precizat Boc.