Guvernul nu dispune de date care sa indice plecarea din Romania a altor companii, dupa Nokia, dar acest lucru este posibil oricand din cauza competitiei globale, a declarat, vineri, premierul Emil Boc, citat de Mediafax: "Nu avem date in acest moment, dar oricand este posibil sa se intample acest lucru din cauza competitiei globale", a afirmat primul ministru.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, referindu-se la situatia de la Jucu, ca este vorba despre un fenomen la care Romania trebuie sa se astepte, avertizand ca inchiderile potentiale nu se pot referi numai la fabrica din aceasta localitate, ci si la alte industrii. El a adaugat ca exista si riscul pierderii actualilor potential investitori.

Consilierul economic al premierului, Andreea Paul-Vass, a declarat insa ca Guvernul nu a primit pana in prezent vreo informare privind intentia unei alte companii, dupa Nokia, de a parasi Romania sau de a inchide o platforma de productie din tara, dar riscul unei delocalizari exista in conditii globale.

Grupul finlandez Nokia a anuntat joi ca va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Procedurile de inchidere a fabricii vor fi derulate pana la sfarsitul anului, iar angajatii fabricii de la Jucu vor fi platiti pana in martie 2012.