Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a afirmat duminica ca IBM a anuntat decizia de a investi intr-un parc tehnologic la Targu Mures, discutiile purtandu-se inca de anul trecut, transmite Mediafax, care citeaza declaratiile facute in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani", difuzata la PRO TV. Oficiaul a spus ca a avut loc deja un schimb de terenuri pentru crearea infrastructurii necesare.

Boagiu a facut aceste declaratii in contextul unei intrebari referitoare la faptul ca autoritatile romane anunta noi investitori straini insa numele lor sunt tinute secret: "Nu exista secrete. Eu va dau un exemplu pe care il cunosc foarte bine. De exemplu la Targu Mures, si-a anuntat IBM dorinta de a crea un parc tehnologic. Este o discutie care se poarta de la sfarsitul anului trecut".

Ministrul Transporturilor a afirmat ca a avut loc un schimb de terenuri anume pentru a oferi infrastructura necesara companiei IBM: "Stiu foarte bine pentru ca noi sustinem aceasta investitie facand un schimb de terenuri pentru a crea, pentru a oferi infrastructura necesara pentru a veni investitorul strain".

Boagiu nu a oferit detalii financiare si nici un termen de incepere a proiectului. Ministrul Transporturilor a precizat insa la PRO TV ca mai sunt si alti investitori interesati de Romania.

Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, si cel al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, au facut recent declaratii privind intentia si chiar decizia IBM de a infiinta un centru cu pana la 3000 de angajati in Romania in perioada urmatoare.

Initial, ministrul Vreme a declarat pentru Mediafax ca "Romania este pe lista tarilor in care IBM ar putea infiinta un centru cu pana la 3.000 de angajati".

Ulterior, in cadrul discutiilor cu secretarul de stat american Hillary Clinton, si Teodor Baconschi a salutat "deja luata decizie privind o fabrica IBM care va fi creata in Romania".

Contactati de HotNews.ro insa, oficialii IBM Romania afirma: "Nu dispunem de detalii privind un proiect de anvergura in perioada urmatoare in Romania".

  • "Nu dispunem de detalii privind un proiect de anvergura in perioada urmatoare in Romania. IBM nu poate da detalii referitoare la investitiile viitoare in Romania sau in alta regiune. In calitate de investitor important in Romania, IBM are deseori intalniri cu reprezentantii Guvernului", a declarat pentru HotNews.ro Sofia Zainea, Country Communications Manager in cadrul IBM Romania.

De asemenea, ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, a declarat ca nu are detalii despre planul IBM, dar ca "Romania este foarte atractiva pentru industria IT".