Consilierul de stat al primului-ministru, Andreea Paul Vass, sustine ca in acest moment exista mai multe cereri din partea investitorilor pentru relocarea afacerilor din alte tari in Romania. Vass a precizat ca nu poate spune care sunt aceste companii deoarece "relocare din alt stat membru UE ar presupune miscari sociale in tara gazda". Insa a spus numarul lor: 21. Vass a mai spus ca pentru Jucu, in conditiile in care Nokia a anuntat ca se retrage, se poarta negocieri cu 10 investitori. Si investitorii romani sunt interesati de Jucu, unul dintre acestia fiind creatoarea de moda Irina Schrotter.

"Sunt inaintate cereri oficiale in numar de 21 ale unor investitori de anvergura care sunt interesati direct de amplasarea in Romania", a precizat Vass. In ceea ce priveste Jucu, "negocierile sunt semnificativ inaintate cu zece dintre astfel de potentiali investitori", a precizat Vass.

  • In ceea ce priveste numele investitorilor, Vass a spus ca nu poate sa le faca publice. "Din pacate nu pot sa fac asta decat daca dansii opteaza sa o faca pentru ca exista clauze de confidentialitate. Si dati-mi voie sa va explic si de ce. Imaginati-va ce presupune o negociere vis-a-vis de relocarea unei investitii dintr-un alt stat membru. Un anunt public inainte de definitivarea acestui acord presupune miscari sociale de anvergura in tara gazda, de unde se pregateste sa plece acel investitor. Este vorba de multa intelepciune".

Andreea Paul Vass a precizat ca maine (6 octombrie) va avea o intalnirea cu Irina Schrotter la Palatul Victoria pentru a discuta despre investitia de la Jucu.