Grupul Oracle a acceptat sa plateasca 199,5 milioane dolari pentru a inchide un dosar legat de supra-facturarea administratiei americane, intr-un contract de livrare de soft, a anuntat ministerul american al Justitiei, intr-un comunicat citat vineri de Le Figaro.

Oracle a fost acuzat ca a ascuns administratiei americane discounturile pe care le oferea pentru sectorul privat, in cadrul unui contract incheiat in 1998. "Este mai important ca niciodata sa ne asiguram ca banii contribuabililor nu sunt risipiti pe preturi prea mari", a subliniat, intr-un comunicat, inspectorul american pentru servicii de achizitii (GSA) al administratiei, Brian Miller.

"Nu vom lasa furnizorii sa exploateze contribuabilii disimuland cele mai bune preturi ale lor", a adaugat acesta. Este cea mai mare suma recuperata de GSA in acest tip de dosare, a subliniat administratia.

Oracle fusese deja condamnata in 2006 sa plateasca 98,5 milioane de dolari din cauza unor proceduri similare reprosate filialei sale PeopleSoft, intre 1997 si 2005. La acel moment, a fost cea mai mare amenda impusa vreodata pentru acest tip de acuzatii. Oracle a cumparat PeopleSoft in 2005.