O delegatie de oameni de afaceri sud-coreeni si-au exprimat interesul de a se implica in realizarea unor proiecte de investitii majore in Romania, in sectoarele energiei si infrastructurii, informeaza Ministerul Economiei. Secretarul de Stat in Ministerul Economiei, Claudiu Constantin Stafie a avut o intalnire cu o delegatie condusa de Shin Soong-Chull, vicepresedinte al Asociatiei Contractorilor Internationali din Republica Coreea.

Din delegatie au facut parte reprezentanti ai unor companii in domeniile constructiilor civile si industriale, arhitectura, design si inginerie, printre care Daewoo, Hyundai si GS Engineering & Construction (GS E&C).

"Claudiu Constantin Stafie a prezentat oportunitatile de investitii din tara noastra si proiectele prioritare pentru perioada urmatoare. Delegatii sud-coreeni au primit cu interes informatiile oferite si au convenit cu partea romana continuarea dialogului bilateral, inclusiv la nivel de experti", mai informeaza Ministerul Economiei.

Si Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a anuntat pe blog ca Samsung ar putea realiza Cadastrul general al Romaniei in parteneriat public - privat. "In trei-patru luni, cred ca proiectul ar putea sa si demareze", a scris Udrea dupa intilnirea cu vicepresedintele Samsung, Yang-Bai Kim.