EurActiv.ro: Comisia reformeaza procedurile antitrust si extinde rolul consilierului-auditor

de I.B.     HotNews.ro
Luni, 17 octombrie 2011, 22:49 Economie | Companii

Comisia Europeana a adoptat un pachet de masuri menit sa sporeasca gradul de interactiune cu partile in cadrul procedurilor antitrust si sa consolideze mecanismele de protectie a drepturilor procedurale ale partilor. Aceste masuri vor spori transparenta si echitabilitatea procedurilor in materie de concurenta, oferind partilor o imagine clara a aspectelor pe care se pot astepta sa le intalneasca in diferite etape ale unei investigatii antitrust si sporind capacitatea acestora de a interactiona cu serviciile Comisiei.

In cazul unui diferend legat de drepturile lor procedurale, partile pot sesiza in aceasta privinta consilierul-auditor in domeniul concurentei, care va avea un rol mai proeminent pe tot parcursul procedurii antitrust.

Joaquin Almunia, vicepresedinte al Comisiei si comisar responsabil de politica in materie de concurenta, a afirmat: "Pachetul procedural demonstreaza faptul ca dorim sa ascultam punctul de vedere al partilor interesate, dorim sa invatam din experienta si sa facem imbunatatiri, mentinand insa eficienta procedurilor. Cred ca toate partile la procedurile in domeniul concurentei vor beneficia de imbunatatiri reale in practica", potrivit site-ului Reprezentantei CE la Bucuresti.
 

Comunicarea privind cele mai bune practici introduce o serie de elemente noi fata de proiectul anterior, prezentat in 2010, elaborat in urma unei consultari publice si bazat pe experienta concreta, printre care:

  • informarea partilor, in cadrul comunicarii privind obiectiunile, cu privire la principalii parametri relevanti care sunt avuti in vedere pentru impunerea eventuala a unor amenzi;
  • extinderea sferei reuniunilor de analiza a situatiei curente la cazurile de cartel si includerea reclamantilor aflati in situatii specifice;
  • un acces imbunatatit la "contributiile esentiale" ale reclamantilor sau ale partilor terte, de exemplu studii economice, inainte de emiterea comunicarii privind obiectiunile;
  •  publicarea deciziei de respingere a plangerilor, fie integral, fie in rezumat.
Integral in EurActiv.ro


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Doar furând meserie, merge. N-ai cum - Loredana Groza, interviu în turneul ADOR

Un interviu luat în miez de noapte, în mașina care ne aducea la București, prin viscol și ceață. O întoarcere în timpul albumului Atitudine. Este momentul reinventării, momentul în care Loredana Groza a realizat că altfel nu se poate. Că totul depinde de ea. compoziția, cântarea, re-creerea. Partea a doua a reportajului de turneu Ador. Prima parte, "Lori din Onești, Ador la Ploiești", poate fi văzută AICI.

319 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă