Premierul Emil Boc a declarat joi, cu ocazia inaugurarii santierului Autostrazii Timisoara-Lugoj, ca pana la sfarsitul anului se va putea circula pe 123 de kilometri de autostrada, dintre care 90 sunt circulabili la ora actuala, informeaza Mediafax.

"Anul asta, pana la sfarsit, vom avea in circulatie 123 de kilometri de autostrada. Astazi, pe 90 deja se circula. Cu cei 32 de kilometri de autostrada de la Arad la Timisoara, vom avea, asa cum am spus, 123 de kilometri in circulatie pana la sfarsitul anului. Aceste lucruri nu pot fi contestate de nimeni, se pot vedea in teren si sunt o dovada a pragmatismului ministrului Transporturilor si a capacitatii lui de a aduce fonduri europene in Romania", a declarat premierul.

Boc a explicat ca, in prezent, se poate circula pe 52 de kilometri din Autostrada Transilvania, 17 kilometri de autostrada la Sibiu si 21 de kilometri din Autostrada Soarelui. La acestea se adauga, potrivit premierului, cateva drumuri in regim expres sau de autostrada: "Chitila - Voluntari, 20 de kilometri la Bucuresti, o parte din centura Timisoarei - 13 kilometri, 13 kilometri din centura Ploiestiului, tot in regim de autostrada."

Premierul a adus in discutie si realizarile Guvernului anterior in ceea ce priveste infrastructura. "Daca in 2008 vechiul Guvern ar fi facut macar tot atatia kilometri (de autostrada - n.r.), am fi avut alt trafic, dar comparati: patru ani de mandat 2004-2008 - cinci kilometri de autostrada, doi ani de mandat - 90 de kilometri de autostrada in functiune, 120 pana la sfarsitul acestui an si aceste lucrari care au plecat la drum si in 2013 vor fi gata. Am recuperat o parte din intarzierile trecutului", a afirmat Emil Boc.

Premierul a inaugurat astazi, impreuna cu ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, lucrarile la lotul 1 al Autostrazii Timisoara-Lujos, al carui finalizare este estimata pentru aprilie 2013.

Amintim ca Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a semnat in luna mai cinci contracte pentru constructia unor tronsoane de autostrada din cadrul Coridorului IV Paneuropean. Printre acestea se numara si contractul pentru autostrada Timisoara-Lugoj, lotul 1 km 44+500- km 54+000, contract de proiectare si executie in valoare de 63,6 milioane euro (inclusiv TVA) incheiat cu Asocierea Spedition UMB SRL- Tehnostrade SRL- Carena SpA Impresa di Costruzioni. Proiectul cuprinde constructia a 9,50 km de drum cu profil de autostrada, a 4 poduri, 6 pasaje peste autostrada si a unui nod rutier. Joi, 20 octombrie, s-au deschis lucrarile pe patru segmente de autostrada: loturile 1 si 2 ale autostrazii Nadlac-Arad, lotul 1 al autostrazii Timisoara-Lugoj si lotul 4 al autostrazii Orastie-Sibiu.

Citeste si: